Rețetă de mucenici

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

8

Paste fără ou Iarnă Băneasa

Ingrediente

  • 200g mucenici Băneasa
  • 2l apă
  • un baton mare de scorțișoară
  • o păstaie de vanilie
  • 150g zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 0 lingură de coajă rasă de lămâie
  • o lingură de coajă rasă de portocale
  • o lingură de rom sau o esență de rom
  • 200g miez de nucă
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Mucenicii – aceste delicioase bucate românești, reprezintă nu doar un desert iubit și apreciat de atâta lume, ci și un simbol al tradiției și credinței creștin ortodoxe. Sunt unul dintre cele populare preparate culinare dulci din cultura românească, cu o profundă semnificație, încărcată de istorie și spiritualitate.

Gustarea mucenicilor devine astfel nu doar o plăcere culinară, ci și un act de propagare mai departe a tradițiilor și valorilor transmise din generație în generație.

Astăzi vă invităm să încercați o rețetă clasică, dar delicioasă de mucenici muntenești – MUCENICI MUNTENEȘTI FIERȚI

MUCENICI MUNTENEȘTI FIERȚI cu nucă și scorțișoară – atât de gustoși și rapid de preparat! Îi mâncăm în ziua de 9 martie – ce marchează ziua celor 40 de sfinți, una dintre cele mai așteptate sărbători din postul Paștelui.

 

Pasul 1

Pentru partea de început, prăjiți miezul de nucă. Mai există și varianta de a o prăji în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius. Lăsați-o pentru aproximativ 7 minute. apoi scoateți-o din cuptor și asteptați.

Dacă alegeți să prăjiți miezul de nucă în tigaie, aveți nevoie doar de aproximativ 3 minute. Ulterior, așezați-o pe farfurie și lăsați-o la răcit.

 

Pasul 2

Puneți apa la fiert împreună cu zahărul, semințele din păstaia de vanilie, păstaia, un băț mare de scorțișoară și puțină sare (aceasta va potența aromele).

Amestecați pentru a difuza zahărul și fierbeți siropul până se topește zahărul.

 

Pasul 3

Acesta este momentul în care puneți mucenicii la fiert. Fierbeți-i conform timpului indicat pe ambalaj.

 

Pasul 4

Opriți focul și adăugați coaja rasă de lâmăie, portocale, romul și 150g din nucă tocată.

În acest moment. mucenicii vor continua să se gătească în siropul fierbinte.

Pasul 5

Puneți capacul peste oală și lăsați-i timp de 2 ore să se umfle.

Nu adăugați nuca sau coaja de citrice în timpul fierberii pentru că acestea pot deveni amare.

Nu folosiți pudra de scorțișoară la fiert, deoarece aceasta va înnegri zeama. Aceasta se adaugă în bol, după gust.

Serviți mucenicii într-o farfurie adâncă, presărând un plus de nucă măcinată și un praf de scorțișoară.

Poftă bună!

 

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...