Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Mucenicii – aceste delicioase bucate românești, reprezintă nu doar un desert iubit și apreciat de atâta lume, ci și un simbol al tradiției și credinței creștin ortodoxe. Sunt unul dintre cele populare preparate culinare dulci din cultura românească, cu o profundă semnificație, încărcată de istorie și spiritualitate.
Gustarea mucenicilor devine astfel nu doar o plăcere culinară, ci și un act de propagare mai departe a tradițiilor și valorilor transmise din generație în generație.
Astăzi vă invităm să încercați o rețetă clasică, dar delicioasă de mucenici muntenești – MUCENICI MUNTENEȘTI FIERȚI
MUCENICI MUNTENEȘTI FIERȚI cu nucă și scorțișoară – atât de gustoși și rapid de preparat! Îi mâncăm în ziua de 9 martie – ce marchează ziua celor 40 de sfinți, una dintre cele mai așteptate sărbători din postul Paștelui.
Pentru partea de început, prăjiți miezul de nucă. Mai există și varianta de a o prăji în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius. Lăsați-o pentru aproximativ 7 minute. apoi scoateți-o din cuptor și asteptați.
Dacă alegeți să prăjiți miezul de nucă în tigaie, aveți nevoie doar de aproximativ 3 minute. Ulterior, așezați-o pe farfurie și lăsați-o la răcit.
Puneți apa la fiert împreună cu zahărul, semințele din păstaia de vanilie, păstaia, un băț mare de scorțișoară și puțină sare (aceasta va potența aromele).
Amestecați pentru a difuza zahărul și fierbeți siropul până se topește zahărul.
Acesta este momentul în care puneți mucenicii la fiert. Fierbeți-i conform timpului indicat pe ambalaj.
Opriți focul și adăugați coaja rasă de lâmăie, portocale, romul și 150g din nucă tocată.
În acest moment. mucenicii vor continua să se gătească în siropul fierbinte.
Puneți capacul peste oală și lăsați-i timp de 2 ore să se umfle.
Nu adăugați nuca sau coaja de citrice în timpul fierberii pentru că acestea pot deveni amare.
Nu folosiți pudra de scorțișoară la fiert, deoarece aceasta va înnegri zeama. Aceasta se adaugă în bol, după gust.
Serviți mucenicii într-o farfurie adâncă, presărând un plus de nucă măcinată și un praf de scorțișoară.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!