Arancini Carbonara – Găluște din paste cu iz sicilian

Autor rețeță:
Roxana Blenche

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

6

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • un pachet de spaghetti grâu dur Băneasa
  • 300g pesmet auriu granulat Băneasa
  • 100g făină albă superioară 000 Băneasa
  • 150g guanciale
  • câteva cuburi de mozarella
  • 100ml ulei de măsline
  • 8 ouă
  • 300g Pecorino Romano ras
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Mod de preparare

Savoarea bogată și textura crocantă a acestor delicatese le fac irezistibile pentru orice iubitor de mâncare italiană. În momentul în care sunt servite, arancini carbonara sunt garnisite cu o ploaie generoasă de Pecorino Romano ras pentru a aduce un plus de aromă și savoare.

Așadar, vă provocăm să încercați această rețetă! Hai să gătim împreună!

Pasul 1

Pune 500 g de spaghetti din grâu dur la fiert în apă cu puțină sare și fierbe-le conform timpului indicat pe ambalaj.

Pasul 2

Taie 150g de guanciale în cubulețe mici și adaugă-le într-o tigaie încinsă cu 100ml de ulei de măsline.

Pasul 3

Cât guanciale se prepară pe foc, separă ouăle. Ai nevoie de 5 gălbenușuri, pe care le pui într-un vas. Amestecă-le energic împreună cu aproximativ 250 ml de apă în care au fiert pastele. Adaugă sare și piper.

Pasul 4

Între timp, scoate guanciale prăjit și pune-l deoparte pentru moment. În compoziția de ou cu apă adaugă 200g de Pecorino Romano ras și piper proaspăt măcinat.

Pasul 5

În momentul în care pastele au fiert, transferă-le în cratița cu grăsimea de la guanciale, adaugă puțină sare și piper proaspăt măcinat și un polonic din apa de la paste. Toarnă toată compoziția în bolul în care se află ouăle și Pecorino Romano. Amestecă totul energic și adaugă restul de Pecorino Romano (aproximativ 100g). Adaugă ulterior și guanciale prăjit.

Pasul 6

Compoziția rezultată din paste se pune într-o tavă și nivelează cu o spatulă. Acoperă cu folie alimentară și pune vasul la frigider timp de două ore.

Pasul 7

După ce pastele au stat la frigider timp de 2 ore, taie bucăți din compoziție și începe să formezi bile. În două farfurii separate, pune pesmetul auriu granulat și făina albă, iar într-un bol mic taie câteva cuburi de mozzarella și în alt bol, 3 ouă bătute bine.

 

Pasul 8

Se ia câte o bucată de carbonara, se pune în mijloc un cubuleț de mozzarella și se formează biluțele arancini (strânge-le foarte bine în palmă). Trece bila formată prin făina albă, după aceea prin ou și la final prin pesmetul auriu.

Pasul 9

După ce ai format toate bilele, le poți prăji (într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui încins). Presară deasupra Pecorino Romano ras!

Rețeta de Arancini Carbonara este gata! Chifteluțele din paste sunt absolut delicioase!

TRUCURI PENTRU CELE MAI BUNE ARANCINI CARBONARA

  • Adaptează după plac aceste bile din paste arancini carbonara și adaugă ierburi aromatice proaspete, roșii uscate, usturoi sau condimentele preferate.
  • Pastele trebuie fierte corespunzător pentru a putea fi ulterior ușor modelate în formă de bile.
  • Atenție la sare, deoarece rețeta conține deja ingrediente foarte gustoase (cum ar fi bacon și pecorino) este indicat să nu adaugi multă sare, chiar și în apa în care fierb pastele.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

70 min.

Porții

6