Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acasa > Rețete > Fel Principal > Arancini Carbonara – Găluște din paste cu iz sicilian
Savoarea bogată și textura crocantă a acestor delicatese le fac irezistibile pentru orice iubitor de mâncare italiană. În momentul în care sunt servite, arancini carbonara sunt garnisite cu o ploaie generoasă de Pecorino Romano ras pentru a aduce un plus de aromă și savoare.
Așadar, vă provocăm să încercați această rețetă! Hai să gătim împreună!
VEDETA REȚETEI
Pune 500 g de spaghetti din grâu dur la fiert în apă cu puțină sare și fierbe-le conform timpului indicat pe ambalaj.
Taie 150g de guanciale în cubulețe mici și adaugă-le într-o tigaie încinsă cu 100ml de ulei de măsline.
Cât guanciale se prepară pe foc, separă ouăle. Ai nevoie de 5 gălbenușuri, pe care le pui într-un vas. Amestecă-le energic împreună cu aproximativ 250 ml de apă în care au fiert pastele. Adaugă sare și piper.
Între timp, scoate guanciale prăjit și pune-l deoparte pentru moment. În compoziția de ou cu apă adaugă 200g de Pecorino Romano ras și piper proaspăt măcinat.
În momentul în care pastele au fiert, transferă-le în cratița cu grăsimea de la guanciale, adaugă puțină sare și piper proaspăt măcinat și un polonic din apa de la paste. Toarnă toată compoziția în bolul în care se află ouăle și Pecorino Romano. Amestecă totul energic și adaugă restul de Pecorino Romano (aproximativ 100g). Adaugă ulterior și guanciale prăjit.
Compoziția rezultată din paste se pune într-o tavă și nivelează cu o spatulă. Acoperă cu folie alimentară și pune vasul la frigider timp de două ore.
După ce pastele au stat la frigider timp de 2 ore, taie bucăți din compoziție și începe să formezi bile. În două farfurii separate, pune pesmetul auriu granulat și făina albă, iar într-un bol mic taie câteva cuburi de mozzarella și în alt bol, 3 ouă bătute bine.
Se ia câte o bucată de carbonara, se pune în mijloc un cubuleț de mozzarella și se formează biluțele arancini (strânge-le foarte bine în palmă). Trece bila formată prin făina albă, după aceea prin ou și la final prin pesmetul auriu.
După ce ai format toate bilele, le poți prăji (într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui încins). Presară deasupra Pecorino Romano ras!
Rețeta de Arancini Carbonara este gata! Chifteluțele din paste sunt absolut delicioase!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!