Farfalle cu creveți și roșii

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

De la primul ou în tigaie la rețete online de mare succes, autor de cărți și prezentator TV, Teo de la Teo`s Kitchen ne arată că pasiunea pentru arta culinară poate fi o șansă pentru oricine perseverează.

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

2

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 200g creveți decorticati, decongelati
  • 1 dovlecel mare
  • 2 căței usturoi
  • 200g roșii cherry
  • 50g parmezan
  • 160g farfalle grâu dur Băneasa
  • sare și piper după gust
  • lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare

Azi am pentru voi o idee rapidă pentru cină din timpul săptămânii, când toată familia ajunge înfometată acasă și vreti ceva rapid și delicios – Farfalle cu creveți și roșii! Ce este mi-nu-nat la rețeta de Farfalle cu creveți și roșîi, pe lângă faptul că e gata cu totul în mai puțin de 20 minute, este faptul că se poate servi și rece și caldă, deci o puteți pregăti și pentru prânzul din caserolă de la birou!

Practic, cât timp fierb pastele, noi ne ocupăm de sosul super-rapid! Folosim creveți congelați, pe care va recomand să îi cumpărați decorticati și gata curățați. Îi decongelați înainte într-o sită, procedura este foarte rapidă, se decongelează în doar câteva minute sub jet de apă rece sau îi lăsăți câteva ore în frigider, că să îi aveți pregătiți pentru rețeta. Înainte de folosire, trebuie doar sa îi tamponați foarte bine cu șervete de hârtie. Dacă nu va plac creveții, puteți folosi în această rețeta cubulețe de bacon sau chiar carnea de pui rămasă de la cină, de la puiul rotisat sau orice fel de friptură.

VEDETA REȚETEI

Eroina din bucătărie: Farfalle grâu dur Băneasa 500g! Ideale pentru mesele in familie, farfalele se potrivesc în orice preparat, de la salate reci la paste cu sos.

Pasul 1

Mai întâi punem la fiert apă pentru paste – 2 litri de apă de un praf de sareÎntre timp ne ocupăm de sos. Când apă clocoteșteadăugăm pastele și le fierbem conform timpului indicat pe ambalaj.

Pasul 2

Pentru sosîncingem într-tigaie uleiul, adăugăm creveții și dovlecelul tăiat felii. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm usturoiul trecut prin presă sau tocat foarte finzeamă de lămâie. Le lăsăm la foc mare 7-10 minute sau până creveții își schimbă total culoarea în roz și dovlecelul se înmoaie.

Pasul 3

Tragem de pe foc și adăugăm roșiile cherry tăiate sferturi, apoi paștele bine scurse de apă în care au fiert și parmezanul. Amestecăm foarte bine și gata!

Va promit că va fi una din favoritele familiei, mai ales dacă iubiți creveții. Să va fie de cel mai bine!

Vezi Imagini cu Rețeta