Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Azi am pentru voi o idee rapidă pentru cina din timpul săptămânii, când toată familia ajunge înfometată acasă și vreti ceva rapid și delicios – Farfalle cu creveți și roșii! Ce este mi-nu-nat la rețeta de Farfalle cu creveți și roșîi, pe lângă faptul că e gata cu totul în mai puțin de 20 minute, este faptul că se poate servi și rece și caldă, deci o puteți pregăti și pentru prânzul din caserolă de la birou!
Practic, cât timp fierb pastele, noi ne ocupăm de sosul super-rapid! Folosim creveți congelați, pe care vă recomand să îi cumpărați decorticati și gata curățați. Îi decongelați înainte într-o sită, procedura este foarte rapidă, se decongelează în doar câteva minute sub jet de apă rece sau îi lăsăți câteva ore în frigider, că să îi aveți pregătiți pentru rețeta.
Înainte de folosire, trebuie doar sa îi tamponați foarte bine cu șervete de hârtie. Dacă nu vă plac creveții, puteți folosi în această rețetă cubulețe de bacon sau chiar carnea de pui rămasă de la cină, de la puiul rotisat sau orice fel de friptură.
VEDETA REȚETEI
Mai întâi punem la fiert apă pentru paste – 2 litri de apă de un praf de sare. Între timp ne ocupăm de sos. Când apa clocotește, adăugăm pastele și le fierbem conform timpului indicat pe ambalaj.
Pentru sos, încingem într-o tigaie uleiul, adăugăm creveții și dovlecelul tăiat felii. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm usturoiul trecut prin presă sau tocat foarte fin, zeamă de lămâie.
Le lăsăm la foc mare 7-10 minute sau până creveții își schimbă total culoarea în roz și dovlecelul se înmoaie.
Tragem de pe foc și adăugăm roșiile cherry tăiate sferturi, apoi pastele bine scurse de apă în care au fiert și parmezanul. Amestecăm foarte bine și gata!
Vă promit că va fi una din favoritele familiei, mai ales dacă iubiți creveții. Să vă fie de cel mai bine!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!