Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Când mulți aud de pilaf cu pui se gândesc la o mâncare fadă, fără gust și fără culoare, așa cam ca mâncarea de spital 😊. Poate șsi pentru că multă lume asociază orezul alb fiert cu mâncarea pentru bolnavi.
Eu am îndrăgit mereu pilaful cu pui pentru că mereu a fost gătit corect și mereu a avut o culoare frumoasă și un gust minunat tocmai pentru că a fost gătit la cuptor.
Nu de multe ori am văzut mâncăruri de pilaf cu un orez foarte fiert și foarte cleios, ceea ce nu mi s-a părut deloc apetisant. Dacă e să mă întrebați pe mine, pilaful de orez trebuie să fie pufos și gustos, nu foarte gras și să nu aibă culoare albă 😊.
De-a lungul timpului am gîtit pilaful și cu orez cu bob lung, sau cu bob rotund. De data aceasta am fost curioasă să încerc orezul Arborio de la Băneasa. Deși orezul Arborio este renumit pentru felurile de mâncare de tip risotto, să știți că și la pilaf s-a comportat foarte bine. A ieșit un pilaf cu bobul cărnos și pufos.
VEDETA REȚETEI
Pentru început, pregătiți supa de pui: umpleți o oală cu 2 litri de apă rece, tăiați puiul în bucăți potrivite, puneți bucățile în apă rece. Dați oala pe foc până ce începe să clocotească. Reduceți focul la minim, îndepărtați de câte ori este nevoie spuma formată la suprafață. Lăsați supa să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 40-50 de minute (sau cât este nevoie pentru ca puiul să fie bine pătruns).
Pregătiți orezul: Încingeți cuptorul la 180 grade Celsius.
Puneți orezul arborio într-o oală împreună cu 200 ml apă rece. Puneți oala pe foc și amestecați ușor.
Lăsați să fiarbă la foc mic până ce orezul a absorbit toată apa.
Transferați orezul într-un vas termorezistent. Peste orez adăugați legumele, foaia de dafin, piperul boabe și sarea.
Amestecați totul bine și lăsați deoparte. (Dacă nu aveți legume deshidratate, puteți toca bucăți mici 1 morcov mediu, o bucată mică de țelină, 1 bucată mică de păstârnac).
Scoateți bucățile de pui din supă, așezați-le peste orez. Deasupra, turnați 2-3 polonice de supă.
Dați vasul la cuptorul încins pentru 20 de minute. Scoateți vasul de la cuptor, mai adăugați încă 2-3 polonice de supă și dați din nou la cuptor pentru încă 20 de minute.
Presărați pătrunjel proaspăt! Îl puteți servi alături de castraveți murați. Este delicios!
Poftă bună!
Dacă doriți un pilaf mai moale și mai pufos, mai puteți adăuga încă 1-2 polonice de supă după cele 40 de minute la cuptor. Mie îmi place ca pilaful să fie moale și pufos pe dedesubt, iar pe deasupra să prindă o crustă ușor crocantă.
Puiul este bine pătruns deoarece a fost fiert în prealabil, însă este și ușor prăjit după coacerea la cuptor. Capătă o culoare aurie superbă, este fraged la interior dar și crocant la exterior.
Faptul că orezul s-a gătit încet la cuptor, a făcut ca pilaful să nu devină cleios, ci să se păstreze moale și pufos.
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!