Spaghetti Băneasa cu pesto de leurdă

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

…o sursă infinită de inspirație…

Pasiunea culinară a Cristinei de la Divă in Bucătărie se regăsește în multitudinea de rețete delicioase și atent pregătite, iar plăcerea ei de a găti ajunge și în farfuriile noastre!

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

4

Făină de grâu Vară Delizia

Ingrediente

  • 500g spaghetti Băneasa

Pentru pesto de leurdă:

  • 100g parmezan
  • 50g muguri de pin
  • 100g frunze de leurdă (fără tulpini)
  • 300ml ulei de măsline
  • 3 linguri suc lămâie proaspăt
  • Sare
  • Piper negru proaspăt măcinat

Pentru servit:

  • Parmezan
  • Muguri de pin

Mod de preparare

Spaghetti cu pesto de leurdă sunt excelente pentru cină. O rețetă de sezon, cu ingrediente sănătoase, foarte ușor și rapid de pregătit.

Pasul 1

Punem pastele la fiert în apă cu sare – le fierbem conform în strucțiunilor de pe pachet. Cât timp acestea se fierb pregătim pesto de leurdă punând toate ingredientele pentru sos într-un robot pe care îl lăsăm să meargă până în momentul în care obținem o cremă omogenă.

Pasul 2

Când pastele s-au fiert le scurgem și le clătim cu apă rece.

Pasul 3

Punem jumătate din paste într-un castron, turnăm o ceașcă de pesto de leurdă peste acestea și amestecăm până se omogenizează compoziția. Gustăm și adăugăm dacă mai este nevoie pesto. Împărțim în castroane, adăugăm parmezan și muguri de pin. Repetăm operațiunea cu restul pastelor.

Foarte bune!

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

mucenici 5L5A8929 4 mic
Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

8