Brioșe din paste cu șuncă și roșii

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

6

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • 150g cornetti rigati Băneasa
  • 100g mozzarella
  • 20g șuncă
  • 4 roșii cherry
  • 1 ou
  • 1 lingură smântână
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură pesmet
  • frunze de busuioc pentru decor

Mod de preparare

O rețetă gustoasă și atrăgătoare pentru copii!

Găsiți toți pașii mai jos!

Enjoy!

Pasul 1

Pregătim ingredientele astfel încât să le avem la îndemână și să terminăm repede brioșele. Punem pastele la fiert în apă cu sare și le fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet.

Pasul 2

Cât timp se fierb acestea ungem formele de brioșe cu ulei, apoi le tapetam cu pesmet (în strat generos pe fundul formei). Când pastele sunt fierte le scurgem, apoi punem un strat în forme, acoperind pereții și fundul. Punem un rând de cubulețe mici de șuncă, mozzarella și cuburi foarte mici dintr-o roșie cherry. Acoperim cu un rând de paste, așezăm iar un strat de mozzarella și un strat final de paște.

Pasul 3

Batem un ou cu smântână, sare și piper și turnam câte o lingură (sau mai mult) peste fiecare compoziție de paste din forme. Pe fiecare brioșă de paste așezăm câte o jumătate de roșie cherry. Coacem brioșele în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 10 minute, sau până se topește mozzarella ce va lipi pastele între ele și se coace oul bătut cu smântână.

Pasul 4

Le scoatem și servim imediat, dar sunt la fel de bune și reci.
Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...