Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acasa > Rețete > Fel Principal > Spaghete Carbonara – rețeta italiană originală
Rețeta autentică a spaghetelor carbonara necesită doar câteva ingrediente de bază și poate fi pregătită într-un timp foarte scurt, ceea ce o face o masă perfectă pentru orice moment.
Acestea fiind spuse, găsești mai jos toți pașii necesari pregătirii rețetei originale de Spaghete Carbonara.
Chiar dacă rețeta de Spaghete Carbonara nu este una complicată, ingredientele sunt foarte importante deoarece ele dau gustul și savoarea acestui tip de paste.
Spaghete. Spaghetele sunt cele mai populare tipuri de paste. Denumirea lor provine din cuvântul italian „spago”, care înseamnă „șnururi”. În Italia, spaghetele foarte groase se numesc spaghettoni, iar cele foarte subțiri spaghettini. Aceste paste lungi sunt potrivite pentru sosuri fine, așa cum este și sosul carbonara.
Guanciale. Este un tip de șuncă de la porc prezentă în partea capului, bine condimentată. Cu toate că este mai grasă, tocmai ea dă gustul specific acestor paste.
Ouăle. Gălbenușurile de ou formează sosul împreună cu brânza și oferă cremozitate sosului. Folosește doar gălbenușurile, nu și albușul.
Pecorino. În multe rețete se folosește parmezan, însă pecorino este cel mai potrivit pentru această rețetă de Spaghete Carbonara deoarece acesta se topește mult mai bine decât parmezanul și dă cremozitate sosului.
Condimentele. Piperul negru este singurul condiment, cu excepția sării, care se folosește în cantități destul de mari la Spaghetele Carbonara. Încearcă să folosești piper proaspăt măcinat, nu piper măcinat la plic. Ca alternativă, poți pisa boabele de muștar într-un mojar pentru un gust și mai intens.
VEDETA REȚETEI
Începe prin a pregăti pastele pentru fierbere. Pune o oală pe foc cu apă și o lingură de sare și fierbe pastele conform timpului indicat pe ambalaj.
Într-o tigaie rece așează bucățile de guanciale și apoi pune tigaia pe foc. Lasă-le să se gătească la foc mediu, până ce bucățile încep să lase grăsime și se gătesc căpătând o culoare aurie.
Stinge focul și pune tigaia deoparte. Este nevoie ca bucățile de guanciale să nu fie fierbinți, astfel încât să nu gătești ouăle atunci când le amesteci în tigaie.
Cât timp fierb pastele, se pregătește sosul carbonara: într-un castron pune cele 3 gălbenușuri, rade pecorino peste gălbenușuri și amestecă totul până obții o cremă groasă.
În acest punct, în care sosul devine mai greu de amestecat, este pregătit. Într-un mojar, pisează piperul și adaugă-l peste sos. Amestecă din nou.
Ia o lingură de bucăți de guanciale prăjit și pune-l peste sos amestecând bine. Păstrează câteva bucăți de guanciale pentru final.
Pune spaghetele fierte peste guanciale din tigaie, iar peste pastele calde pune sosul deja format.
Adaugă și un polonic din apa în care au fiert pastele și amestecă energic.
Căldura reziduală din paste va găti sosul și îi va da o consistență cremoasă și lucioasă. Dacă este necesar, mai adaugă puțină apă de la paste.
Rețeta de spaghete carbonara este gata! Pune pastele în farfurie, presară puțin piper proaspăt măcinat. Pe deasupra, pune bucățile de guanciale păstrate, iar la final rade puțin pecorino.
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!