Paste cu sos ragu

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

2

Paste fără ou Iarnă Băneasa

Ingrediente

  • 200g paste Conchiglie Băneasa
  • 500g carne de vită tocată
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3 tije țelină apio
  • 3 căței usturoi
  • 1 foaie dafin
  • 1 crenguță rozmarin
  • piper proaspăt măcinat
  • 50g pastă de roșii
  • 300ml vin roșu
  • 400ml apă sau supă de vită
  • 500ml suc de roșii
  • sare și piper
  • parmezan proaspăt ras

Mod de preparare

Sosul ragu nu este dificil de făcut, doar că necesită timp. Nu neapărat de adăugat ingrediente, ci de gătit. Mult, foarte mult! În funcție de rețetă, de gust și de ingrediente, acest sos ragu poate fierbe pe foc mic între 2 și 4 ore. După atâtea ore de fiert, sosul devine consistent și mătăsos. Trebuie doar din când în când să mai amestecați în el, când va aduceți aminte, atât timp cât el se gătește.

Deși durează mai mult gătirea propriu-zisă a acestui sos, rezultatul este unul spectaculos! Noi, în general facem o porție mai mare de sos, pe care o împărțim în porții mai mici, cât să mâncăm o dată la o masă. Porțiile mici de sos merg la congelator, iar în momentul în care dorim să servim paste cu sos ragu, scoatem de la congelator și le încălzim.

La acest sos ragu puteți pune ce paste doriți voi, inclusiv spaghette. Eu am decis să folosesc paste Conchiglie de la Băneasa pentru că sunt că niște scoici, care, atunci când sunt amestecate cu sos, păstrează în carapacea lor mai mult sos.

Pasul 1

Ca să vă fie mai ușor și să nu pierdeți mult timp tocând atâtea legume, puteți să le mărunțiți pe toate cu ajutorul unui blender. În felul acesta vă va fi mult mai ușor cu tocatul și veți obține un sos mai fin.

Într-un blender puneți ceapa curățată, morcovii, tijele de țelină, și usturoiul curățat. Porniți blenderul până ce toate legumele sunt mărunțite bine.

Pasul 2

Într-o tigaie încăpătoare sau într-o oală cu fund dublu încingeți uleiul de măsline. Peste ulei turnați toate legumele mărunțite. Amestecați totul bine și lăsăți să se gătească la foc mic pentru 10 minute.

Peste legume adăugați carnea și mai gătiți încă 10 minute.

Pasul 3

Adăugați vinul roșu, rozmarinul și foaia de dafin. Apoi adăugați sucul de roșii, apă sau supă de vită, sare și piper. Așezați capacul pe tigaie sau pe oală și gătiți la foc foarte mic timp de 2 ore și jumătate, amestecând din când în când.

În caz că apa scade prea mult, mai puteți adaugă apă și să continuați fierberea sosului.

Pasul 3

Pregătiți pastele: așezați pe foc o oală mare cu apă și sare. Când apa a dat în clocot, adăugați pastele conchiglie și lăsăți-le să fiarbă pentru 7 minute. Când pastele au fiert, adăugați-le peste sos și amestecați totul foarte bine.

La final presărați parmezan proaspăt ras.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

farfalle-cu-ton-reteta-diva-in-bucatarie-AdV
Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

3

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2