Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Sosul ragu nu este dificil de făcut, doar că necesită timp. Nu neapărat de adăugat ingrediente, ci de gătit. Mult, foarte mult! În funcție de rețetă, de gust și de ingrediente, acest sos ragu poate fierbe pe foc mic între 2 și 4 ore. După atâtea ore de fiert, sosul devine consistent și mătăsos. Trebuie doar din când în când să mai amestecați în el, când va aduceți aminte, atât timp cât el se gătește.
Deși durează mai mult gătirea propriu-zisă a acestui sos, rezultatul este unul spectaculos! Noi, în general facem o porție mai mare de sos, pe care o împărțim în porții mai mici, cât să mâncăm o dată la o masă. Porțiile mici de sos merg la congelator, iar în momentul în care dorim să servim paste cu sos ragu, scoatem de la congelator și le încălzim.
La acest sos ragu puteți pune ce paste doriți voi, inclusiv spaghette. Eu am decis să folosesc paste Conchiglie de la Băneasa pentru că sunt că niște scoici, care, atunci când sunt amestecate cu sos, păstrează în carapacea lor mai mult sos.
VEDETA REȚETEI
Ca să vă fie mai ușor și să nu pierdeți mult timp tocând atâtea legume, puteți să le mărunțiți pe toate cu ajutorul unui blender. În felul acesta vă va fi mult mai ușor cu tocatul și veți obține un sos mai fin.
Într-un blender puneți ceapa curățată, morcovii, tijele de țelină, și usturoiul curățat. Porniți blenderul până ce toate legumele sunt mărunțite bine.
Într-o tigaie încăpătoare sau într-o oală cu fund dublu încingeți uleiul de măsline. Peste ulei turnați toate legumele mărunțite. Amestecați totul bine și lăsăți să se gătească la foc mic pentru 10 minute.
Peste legume adăugați carnea și mai gătiți încă 10 minute.
Adăugați vinul roșu, rozmarinul și foaia de dafin. Apoi adăugați sucul de roșii, apă sau supă de vită, sare și piper. Așezați capacul pe tigaie sau pe oală și gătiți la foc foarte mic timp de 2 ore și jumătate, amestecând din când în când.
În caz că apa scade prea mult, mai puteți adaugă apă și să continuați fierberea sosului.
Pregătiți pastele: așezați pe foc o oală mare cu apă și sare. Când apa a dat în clocot, adăugați pastele conchiglie și lăsăți-le să fiarbă pentru 7 minute. Când pastele au fiert, adăugați-le peste sos și amestecați totul foarte bine.
La final presărați parmezan proaspăt ras.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!