Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Vinete și dovlecei pane
Pentru garnitură – Cremă de feta
În zilele toride de vară, buni Sia și mama Lucia se trezeau foarte de dimineață ca să gătească, înainte de căldura amiezii. Pe la 10 închideau bucătăria cu totul și noi ne trezeam în mirosuri delicioase de mâncare! Una din rețetele de vară pe care le pregăteau frecvent – Dovlecei și vinete pane!
Puteți folosi dovlecei sau zucchini, indiferent de soiul de dovlecei folosiți, rezultatul e mi-nu-nat!
Tăiem dovleceii în felii de mărime aproximativ egale. Îi sărăm foarte bine și îi lăsăm deoaprte câteva minute. Astfel dovleceii lasă apă și vor fi mai suculenți după prajire. În plus, făina se va “lipi” mult mai ușor pe ei și într-un strat mai uniform, pentru o crustă perfectă.
La capitolul PESMET, am folosit, ca de obicei, pesmetul Băneasa. În funcție de crusta pe care o dorim, alegem tipul perferat de pesmet: auriu granulat – pentru o crustă perfectă, aurie, pesmet cu boia dulce – pentru o crustă aromată sau pesmet panko – pentru o crustă extraordinar de crocantă!
Este ideal să prăjim dovleceii și vinetele la flacără medie, pentru a ne asigura că se fac perfect și la interior, nu doar rumenim crusta.
O dată trecute prin pesmet, legumele pot fi prăjite în baie de ulei sau la cuptor. Așezăm legumele trecute prin pesmet în tavă, pe hârtie de copt și coacem în cuptorul încins la 180°C, 20 min pe o parte și 20 pe cealaltă. Le putem unge cu ulei de măsline cu ajutorul unei pensule de patiserie sau cu un ulei tip spray.
Tăiem dovleceii în felii de jumătate de centimetru. Tăiem vinetele bastonașe. Le sărăm și le lăsăm 5 minute.
Între timp, batem ouăle ca pentru omletă, le condimentăm cu sare, piper, praf de usturoi. Dăm fiecare felie de dovlecel și bastonaș de vânătă prin făină, scuturăm excesul. Dăm apoi prin ou bătut și pesmetul preferat, astfel încât să avem o crustă uniformă. Le așezăm pe hârtie de copt până la momentul prăjirii.
Încingem uleiul într-o tigaie încăpătoare, apoi scădem flacăra la minim. Prăjim dovleceii și vinetele, întorcându-le des, pentru a se rumeni uniform. Le scoatem din tigaie pe hârtia de bucătărie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Pentru crema de brânză, dăm prin blender brânza feta, iaurtul grecesc, nucile, sarea și piperul după gust, 2 linguri ulei de măsline, o linguriță oregano. Amestecăm până avem o cremă. Punem crema de brânză pe un platou, stropim cu ulei de măsline, boia afumată, pătrunjel tocat mărunt.
Rețeta de vinete și dovlecei pane este gata și, pe cât este de ușor de făcut, pe atât este de delicioasă!
Iar în combinație cu crema de feta, avem un prânz de vară super aromat, pe gustul întregii familii!
Să vă fie de cel mai bine!