Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru blat de vanilie:
Pentru crema de ciocolată:
Pentru blatul de bezea:
Pentru glazură:
Prăjitura Regina Măria are blat pufos cu vanilie, blat de bezea cu nucă și cremă de ciocolată delicioasă. Este foarte gustoasă și se face ușor. Se pare că a fost creată în cinstea Reginei Maria, după Marea Unire din 1918.
O poți pregăti pentru masa de Paște sau Crăciun, pentru diverse evenimente sau pur și simplu pentru răsfățul celor dragi. Rețeta este întâlnită în două forme de prezentare. Una dintre acestea are blatul de vanilie lăsat întreg. Aceasta nu este la fel de frumoasă ca la cea cu blatul tăiat în două jumătăți egale.
Când vezi în secțiune mai multe straturi ce au culori și texturi diferite, cu siguranță vei îndrăgi mai mult această prezentare. Blaturile au ieșit perfecte pentru că am folosit făina superioară 000 de la Băneasa. O folosesc de peste 15 ani, căci deserturile mele ies exact așa cum îmi doresc cu ajutorul ei.
VEDETA REȚETEI
Pentru a pregăti blatul de vanilie, am cernut 170g făină. Am scos 50g pentru blatul de bezea. Am spart 5 ouă întregi într-un bol mai mare. Am adăugat un praf de sare și am mixat în jur de un minut. Am încorporat zahărul în câteva tranșe și am continuat să mixez timp de 8 minute din momentul în care a fost pus tot zahărul.
Am adăugat extractul de vanilie și uleiul în fir subțire. Am încorporat făina în mai multe tranșe, amestecând ușor de jos în sus. Am turnat aluatul în tava tapetată și l-am nivelat. L-am copt în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20 minute sau până a trecut testul cu scobitoarea.
Blatul de vanilie pentru prăjitură Regina Măria este gata! L-am lăsat să se răcească complet pe un grătar.
Am continuat cu pregătirea cremei de ciocolată, căci are nevoie de timp să se întărească. Am separat albușurile de gălbenușuri de la 6 ouă. Pentru cremă am nevoie de gălbenușuri. Am pus peste acestea puțină sare, lapte, amidon, pudră de cacao și zahăr. Am mixat până am obținut o compoziție omogenă, apoi am pus-o la bain-marie. Am mixat destul de des până când s-a îngroșat. Am luat de pe foc, am adăugat esența de rom și untul. Am mixat bine, apoi am pus crema în frigider.
Am continuat cu blatul de bezea pentru prăjitura Regina Măria. Am pus puțină sare peste albușuri și am mixat până au devenit o spumă albă.
Am incorporat zahărul treptat și am mixat până am o obținut o spumă foarte tare. Am încorporat făina și nuca măcinată în câteva tranșe. Am pus compoziția în tava tapetată cu hârtie, am nivelat, apoi am copt timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.
Când a fost gata l-am lăsat să se răcească complet.
Pentru a asambla prăjitura Regina Măria, am tăiat blatul de vanilie în două foi cu o grosime relativ egală. Am întins peste primul blat jumătate din crema de ciocolată. Peste aceasta, am pus blatul de bezea cu nucă, apoi restul de cremă de ciocolată. Am încheiat cu al doilea blat de vanilie.
În acest moment am pregătit glazura. Am pus la bain-marie ciocolata și smântâna pentru frișcă. Când ciocolata s-a topit am luat de pe foc, am amestecat bine, apoi am turnat glazura peste prăjitură și am întins-o. Ca decor final, am ales să rad niște ciocolată, dar acest lucru este opțional. Am lășat prăjitura Regina Maria în frigider 4 ore, apoi am tăiat-o în cuburi mici spre medii cu un cuțit cu lama lungă, subțire și foarte bine ascuțit. L-am șters după fiecare tăietură.
Este delicioasă și nu va rezista prea mult pe farfurie! O poți pastra în camară, dar vara o vei pune în frigider.
Spor la prăjiturit îți doresc!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!