Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Cu o textură cremoasă și un gust ușor, completat de dulceața naturală a afinelor, această prăjitură este desertul perfect pentru orice ocazie. Simplă, elegantă și plină de savoare, e alegerea ideală pentru momentele în care vrei ceva special!
Încingem cuptorul la 180°C, tapetăm cu unt și făină sau spray non-stick o tavă pentru guguluf.
Într-un bol încăpător punem ouăle, zahărul, coaja de lămâie. Mixăm cu mixerul la viteză mare până ouăle își dublează volumul. Adăugăm ricotta și sucul de lămâie, amestecăm din nou.
Cernem făinaă și praful de copt peste amestecul de ouă, mixăm până sunt încorporate.
Amestecăm afinele cu 2 linguri de făină și le adăugăm în compoziție. Amestecăm cu ajutorul unei spatule. Turnăm compoziția în tava pregătită, nivelăm cu spatula. Coacem 35-40 min sau până trece testul scobitorii. Lăsăm să se răcească foarte bine în tavă înainte de a scoate prăjitura.
Când Prăjitura cu ricotta și afine e gata, o putem răsturna pe un platou și felia. Opțional, o putem pudra cu zahăr vanilat sau o glazură făcută din zahăr vanilat și puțin lapte.
Să vă fie de cel mai bine și poftă bună!