Vafe cu dovlecel și porumb

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

6

Făină de grâu Vară Băneasa

Ingrediente

 • 2 porumbi fierți sau 150 g porumb din conservă
 • 2 dovlecei zucchini
 • 2 ouă
 • 100g telemea
 • 120g făină albă superioară Băneasa
 • 1 linguriță praf de copt
 • 50ml smântână lichidă sau lapte
 • 1 linguriță usturoi pudră
 • 3 crenguțe cimbrișor
 • ½ legătură mărar
 • Sare

Mod de preparare

Vafe cu dovlecel și porumb, cu multe legume, pufoase și delicioase! Potrivite ca mic dejun, gustare sau de pus în pachețelul de școală.

Încă este cald afară și parcă tot nu îmi vine să deschid cuptorul zilele acestea. Așa că, de multe ori, sunt nevoită să improvizez gustări rapide, dar care să nu implice  tâta efort și mai ales atâta cladură în bucătărie!

Ceea ce îmi place cel mai mult la vafele acestea, sau waffles sau goffre sau cum doriți să le spuneți, este faptul că se prepară repede și sunt foarte versatile! Pe lângă faptul că pot fi o alternativă sănătoasă la varianta vafelor dulci cu dulcețuri, ciocolată, ele pot avea nenumărate compoziții, în sensul că, le puteți combina cu diferite legume! În plus, puteți folosi și legumele care vă prisosesc în frigider, salvându-vă de la foodwaste!

În această rețetă, eu am optat și pentru porumb fiert. Dacă nu aveți porumb fiert, puteți folosi la fel de bine și porumb din conservă, doar să îl scurgeți bine. Dacă nu vă place porumbul, puteți folosi năut sau quinoa.

Am stabilit că puteți combina diferite legume în aceste vafe, vă rămâne doar să alegeți voi brânzeturile, căci și ele dau gust final vafelor. Apoi condimentele, ierburile aromatice. Dacă nu vă încumetați să puneți prea multe condimente, să știți că puteți jongla bine cu ierburile aromatice sau cu mărar și pătrunjel! Din nou, dacă aveți câteva fire de pătrunjel rămase prin frigider, nu vă sfiiți să le adăugați și pe ele, dau un plus de aromă!

Având atât de multe legume, 1-2 ouă sunt necesare că să lege toată această compoziție. În plus, avem nevoie și de făină, tot ca să lege compoziția și să dea textura vafelor la final. Aici nu e nevoie de foarte multă făină, însă trebuie adăugată. Eu am folosit făina de la Băneasa, căci se potrivește aici foarte bine!

Și nu în ultimul rând, ceea ce vă mai trebuie pentru aceste waffles: aparatul special pentru waffles! Sunt acum pe piață nenumărate firme care produc aparate de făcut waffles la prețuri decente, deci, dacă nu aveți așa ceva acasă, vă puteți achiziționa unul. Și chiar dacă nu aveți apparat de waffles, să știți că aceeași compoziție merge foarte bine și în tigaie. Puteți obține niște pancakes sărate la fel de bune!

Pasul 1

Cu ajutorul cuțitului, tăiați boabele de pe porumb, ținând porumbul vertical. Treceți lama cuțitului pe lângă coceanul porumbului, astfel încât să tăiați niște fâșii lungi. Puteți să folosiți porumb din conservă, doar să scurgeți bine boabele de porumb.

Într-un bol radeti dovleceii, stoarceți-i puțin de apă. Peste ei, adăugați porumbul, cimbrișorul, sare, mărarul tocat mărunt, ouăle, frișca lichidă sau laptele, frunzele de cimbrișor, usturoiul pudră, sarea și piperul.

Amestecați totul bine. Apoi peste ele cerneți făina amestecată cu praful de copt. Trebuie să obțineți o compoziție groasă care curge greu de pe lingură.

Pasul 2

Conectați la prize aparatul de vafe, folosiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Eu obișnuiesc să încing plăcile 1-2 minute, cu ajutorul unei pensule, întind o peliculă subțire de ulei pe toată suprafața plăcilor și cele de sus și cele de jos.

Când plăcile s-au încins, așez câte o lingură plină cu vârf pe cele două plăci de jos ale aparatului. Închid capacul aparatului și las aproximativ 3 minute până ce vafele sunt aurii la culoare.

Le scot pe o farfurie și ung din nou plăcile cu ulei, repet operațiunea până ce termin toată compoziția.

Ies niște vafe delicioase și pufoase! La gustare sau la micul dejun eu pun și o salată verde lângă ele.

Sunt minunate!

Enjoy!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

paste-integrale-cu-tofu-si-vinete-2
Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

4

Rețetă

Gata în

80 min.

Porții

12