Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Rețeta de biscuiți cu portocală și merișoare este atât de ușor de realizat, cu ingrediente pe care le avem mereu la îndemână în frigider și în cămară. Iar niște biscuiți extrem de fragezi, care se topesc în gură sunt mereu bineveniti! Folosim foarte puțin zahăr, astfel că biscuiții nu sunt extrem de dulci și pot fi mâncați la micul dejun alături de brânzeturi sau prosciutto.
Noi am ales să ungem biscuiții odată scoși din cuptor cu miere și au fost delicioși! Din ingredientele date în rețetă, ies 8 bucăți de Biscuiți cu portocală și merișoare, dar puteți dubla foarte ușor cantitățile din rețetă pentru mai mulți biscuiți delicioși! Biscuiții se păstrează foarte bine 3-4 zile într-o caserolă închisă ermetic.
La capitolul făină, am folosit, bineînțeles, făina 000 de la Băneasa, făina mea preferată, care nu lipsește niciodată din cămară!
Pentru pregătirea aluatului folosim un robot de bucătărie, cu accesoriul pentru aluat sau putem frământa de mână.
Punem în blender făina, sarea, zahărul, praful de copt, untul rece tăiat cubulețe, coaja de portocală. Amestecăm până aluatul arată ca un pesmet mare.
Adăugăm smântână dulce și continuăm să amestecăm până aluatul e bine legat.
Tăiem merișoarele grosier din cuțit și le încorporăm în aluat. Lucrăm aluatul pe masa tapetată cu făină. Întindem o foaie de aluat de 3-4 cm grosime și decupăm biscuiții cu ajutorul unei forme rotunde (sau în pahar).
Frământăm din nou aluatul rămas și tăiem alți biscuiți.
Așezăm biscuiții în tavă, pe hârtia de copt. Îi coacem 12-15 minute în cuptorul preîncins la 200°C până sunt aurii. Opțional, când îi scoatem din cuptor, îi putem unge cu miere.
Rețeta de Biscuiți cu portocale și merișoare e gata! Să văa fie de cel mai bine și nu uitați că puteți folosi și alte combinații de ingrediente – în loc de merișoare puteți folosi stafide sau cipsuri de ciocolată amăruie, iar în loc de coajă de portocală puteți folosi coajă de lămâie sau vanilie, dacă nu vă place aromă de citrice.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!