Bulete de brânzeturi cu mozzarella

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12

Pesmet și panko All season Băneasa

Ingrediente

  • 150g pesmet auriu granulat Băneasa
  • 200g telemea
  • 200g cașcaval ras
  • 24 buc. mini mozzarella
  • 4 ouă
  • 1 vârf cuțit sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 80-100g făină
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

La mine s-au potrivit toate acestea, așa că am combinat telemeaua și cașcavalul cumpărate în cantitate prea mare și biluțele de mozzarella pe care le adoră cel mic, iar de buletele de brânzeturi cu mozzarella s-au bucurat atât prietenii veniți în vizită, cât și copilul.

Acestea pot fi utilizate pentru a recicla resturi din frigider, dar le putem face și special pentru a le folosi pe post de aperitive. Lângă buletele din brânzeturi cu mozzarella am pregătit o salsa de roșii, dar merge și o salată verde cu lămâie sau orice fel de salată vă place.

Și am pregătit și o porție de cartofi prăjiți, dar aș fi pregătit (dacă aveam în casă) cartofi noi în tuci cu parmezan și pătrunjel. Pentru aceste bulete am folosit pesmetul Băneasa. Sunt un fan al produselor marca „Paste Băneasa”, iar acest tip de pesmet chiar mi-a plăcut când l-am folosit prima oară pentru a pregăti păstrăv pane cu salată de cartofi.

Pasul 1

Pentru a fi gata cu buletele în max 45 minute (ținând cont și de perioada în care punem compoziția la frigider), ne pregătim toate ingredientele la îndemână. Eu am ales pentru această rețetă pesmetul auriu granulat de la Băneasa, pentru că mi se pare că se potrivește perfect și rezultatul este cel dorit: bulete ușor crocante la exterior și moi la interior.

Pasul 2

Spargem ouăle, le amestecăm cu un vârf cuțit de sare și piper proaspăt măcinat, apoi le punem peste telemeaua și cașcavalul rase fin, adăugând încă odată piper proaspăt măcinat.

Pasul 3

În funcție de mărimea ouălor adăugăm între 60 și 100g făină (începem cu 60g și adăugăm 20g după ce omogenizăm compoziția), astfel încât să obținem în final o pastă lipicioasă.

Pasul 4

Punem la frigider 10 minute pastă de brânzeturi, apoi cu mâinile umezite luăm câte o lingură din această compoziție și punem în mijloc biluțele de mozzarella. Formăm biluțele și le tăvălim prin pesmetul auriu granulat.

Pasul 5

Biluțele de brânzeturi cu mozzarella tăvălite uniform prin pesmet se vor odihni în frigider încă 10-15 minute, apoi le prăjim în baie ulei încins. Alegem o tigaie de mărime mică-potrivită cu pereți înalți, pentru ca procesul de prăjire să fie controlat ușor și să nu se ardă o parte din bulete în timp ce ne ocupăm de restul.

Pasul 6

Scoatem buletele pe șervețele de bucătărie absorbante, astfel încât surplusul de ulei să fie absorbit. Le mâncăm cât se poate de repede, mozzarella se va întinde și ne vom bucura de gustul bun al acestora.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

8