Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
La mine s-au potrivit toate acestea, așa că am combinat telemeaua și cașcavalul cumpărate în cantitate prea mare și biluțele de mozzarella pe care le adoră cel mic, iar de buletele de brânzeturi cu mozzarella s-au bucurat atât prietenii veniți în vizită, cât și copilul.
Acestea pot fi utilizate pentru a recicla resturi din frigider, dar le putem face și special pentru a le folosi pe post de aperitive. Lângă buletele din brânzeturi cu mozzarella am pregătit o salsa de roșii, dar merge și o salată verde cu lămâie sau orice fel de salată vă place.
Și am pregătit și o porție de cartofi prăjiți, dar aș fi pregătit (dacă aveam în casă) cartofi noi în tuci cu parmezan și pătrunjel. Pentru aceste bulete am folosit pesmetul Băneasa. Sunt un fan al produselor marca „Paste Băneasa”, iar acest tip de pesmet chiar mi-a plăcut când l-am folosit prima oară pentru a pregăti păstrăv pane cu salată de cartofi.
Pentru a fi gata cu buletele în max 45 minute (ținând cont și de perioada în care punem compoziția la frigider), ne pregătim toate ingredientele la îndemână. Eu am ales pentru această rețetă pesmetul auriu granulat de la Băneasa, pentru că mi se pare că se potrivește perfect și rezultatul este cel dorit: bulete ușor crocante la exterior și moi la interior.
Spargem ouăle, le amestecăm cu un vârf cuțit de sare și piper proaspăt măcinat, apoi le punem peste telemeaua și cașcavalul rase fin, adăugând încă odată piper proaspăt măcinat.
În funcție de mărimea ouălor adăugăm între 60 și 100g făină (începem cu 60g și adăugăm 20g după ce omogenizăm compoziția), astfel încât să obținem în final o pastă lipicioasă.
Punem la frigider 10 minute pastă de brânzeturi, apoi cu mâinile umezite luăm câte o lingură din această compoziție și punem în mijloc biluțele de mozzarella. Formăm biluțele și le tăvălim prin pesmetul auriu granulat.
Biluțele de brânzeturi cu mozzarella tăvălite uniform prin pesmet se vor odihni în frigider încă 10-15 minute, apoi le prăjim în baie ulei încins. Alegem o tigaie de mărime mică-potrivită cu pereți înalți, pentru ca procesul de prăjire să fie controlat ușor și să nu se ardă o parte din bulete în timp ce ne ocupăm de restul.
Scoatem buletele pe șervețele de bucătărie absorbante, astfel încât surplusul de ulei să fie absorbit. Le mâncăm cât se poate de repede, mozzarella se va întinde și ne vom bucura de gustul bun al acestora.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!