Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
„Scones” – rețetă tradițională britanică. Sunt ca niște pâinici cu aluat fraged și crocant totodată, recunoscute pentru textura lor pufoasă și gustul ușor dulce. Reprezintă o componentă esențială a ceaiului de după-amiază și deseori sunt savurate cu unt sau gem.
Aroma lor inconfundabilă și aspectul lor auriu le fac perfecte pentru o pauză de răsfăț. Deși, cel mai adesea sunt asociate cu bucătăria englezească, scones sunt apreciate în multe țări și pot fi găsite în diverse variante, atât dulci cât și sărate.
Pentru această rețetă, ai nevoie de o făină cu un procent mic de proteină, precum făina albă superioară 000. Vei obține niște scones pufoase, cu multe foițe.
Înainte de a începe să pregătești rețeta, este idnicat să păstrezi untul la congelator pentru o oră. Astfel, nu se va topi în timpul pregătirii aluatului.
Într-un castron mare, cernem făina împreună cu zahărul pudră, sarea și praful de copt. AMestecăm totul foarte bine. Adăugăm și zahărul vanilat.
Trece untul prin amestecul de făină, în așa fel încăt să fie acoperit integral. În mijlocul făinii, punem o răzătoare cu ochiuri mari. Începem să radem untul pe partea răzătoarei cu ochiuri mari.
Este esențial să ne mișcăm rapid, astfel încât să nu permitem untului să se topească.
Pune răzătoarea deoparte și amestecă untul cu făina, până obții o compoziție nisipoasă.
Separat, într-un castron, bate oul împreună cu laptele bătut. Toarnă amestecul de lapte peste unt și făină și ajutându-te de o spatulă, începe să amesteci până obții un aluat lipicios.
Transferă aluatul pe masa de lucru și cu ajutorul unei raclete, începe să strângi aluatul din lături.
Împachetează-l de 2-3 ori, după care aplatizează-l cu podul palmei.
Cu ajutorul unei forme de biscuiț sau pur și simplu cu gura unui pahar, decupează sconez în forme rotunde. Strânge ușor aluatul rămas, apkatizează-l iar și formează alte scones.
Pune-le în tava de aragaz acoperită cu hârtie, lăsând un spațiu între ele. Dă scones la cuptorul încins pentru aproximativ 20-25 de minute.
Scoate-le pe un grătar de bucătărie și lasă-le să se răcească ușor.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!