Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru blat:
Pentru cremă:
Pentru decor:
Din categoria torturilor cu gust unic cu care îți vei impresiona invitații la masă, de la mic la mare, face parte și acest tort de mere cu alune și cremă fină de griș. Savoarea merelor, textura alunelor și dulceața cremei de mascarpone se îmbină armonios în acest desert delicios.
Tortul de mere va aduce bucuria zilelor răcoroase de toamnă, dar la fel de bine îl poți folosi ca desert în zilele călduroase deoarece este un preparat ușor. Rezultatul final este un tort aromat și savuros al cărui gust evocă atmosfera meselor în familie.
VEDETA REȚETEI
Separă ouăle și bate albușurile cu zahăr până devin o spumă foarte tare. Se dau merele prin răzătoarea mare, se stropesc cu suc de lămâie, apoi se amestecă împreună cu gălbenușurile și scorțișoara. Apoi, amestecă făină cu praful de copt și alunele de pădure tocate mare.
Adaugă merele, uleiul și laptele și amestecă până se omogenizează compoziția. Pune jumătate din albușurile bătute spumă tare și amestecă astfel încât să fluidizăm compoziția, apoi a doua jumătate se pune și se amestecă ușor, astfel încât să obții o compoziție ușoară, aerată.
Toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și coace 45 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C. Când blatul de tort cu mere trece testul cu scobitoarea se scoate din formă și se lasă să se răcească pe un grătar.
Cât timp blatul de tort cu mere stă la cuptor, începe să pregătești crema. Pune foile de gelatină la înmuiat în apă rece. Fierbe laptele cu zahăr și grișul adăugat în ploaie până capătă consistența unei budinci (amestecăm continuu, iar când începe să se îngroașe pentru a nu se lipi).
Se ia de pe foc și se adaugă foile de gelatină, având grijă să se mixeze rapid. Când grișul este doar puțin călduț adaugă lichiorul de ouă și untul și mixează până se omogenizează compoziția.
Mixează separat mascarpone cu 2 linguri zahăr pudră, apoi încorporeaz-o în crema de griș, amestecând bine. Taie blatul de tort cu mere în două jumătăți. Pune ceva mai mult de jumătate din crema peste primul blat, acoperim cu al doilea blat iar peste acesta pune restul de cremă.
Bate frișca la viteză mare cu zahăr pudră până se întărește, apoi îmbracă tortul de mere și decorează-l cu alune de pădure. Se lasă câteva ore la rece apoi se servește cu bucurie!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!