Pască cu lămâie

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

8

Făină de grâu Paște Băneasa

Ingrediente

  • 350g făină albă superioară 000 Băneasa
  • 50g zahăr pudră
  • 180g unt rece (82% grăsime)
  • 1/3 linguriță sare
  • un ou
  • 50ml lapte

 

Pentru umplutură:

  • 400g brânză de vaci bine scursă
  • 2 ouă
  • 120g zahăr
  • 50g stafide hidratate (în apă cu puțină esență de rom)
  • 30g griș
  • 50g coajă de lămîie confiată
  • 2 lingurițe zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o lămâie netratată BIO

 

Pentru crema de lămâie:

  • 100ml suc proaspăt de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie BIO netratată
  • 100g zahăr
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 2 lingurișe zahăr vanilat
  • 70g unt rece tăiat bucăți

 

Pentru decor:

  • flori comestibile; oregano sau mentă proaspătă; ouă de ciocolată.

Mod de preparare

PASCĂ CU LĂMÂIE!

Vă propunem o rețetă de pască cu aluat fraged, cu o textură pufoasă și cu un gust fresh de lămâie. Este un desert ușor, care se potrivește de minune pe masa de Paște!

Dacă vă doriți să încercați o pască diferită, această combinație va fi sigur pe placul vostru! Aluatul fraged, umplutura cu stafide și crema de lămâie se potrivesc atât de bine!

Pentru aluaturile fragede, nu este nevoie de o făină cu procent prea mare de proteină; așadar, făina albă superioară 000 este perfectă!

Pasca cu lămâie este mai mică decât în mod obișnuit. Are doar 20 cm. Dacă doriți să faceți o pască mai mare, de 24-26 cm, ar trebui să dublați cantitățile.

Pasca cu lămâie este delicioasă, perfectă pentru a fi savurată alături de cei dragi într-o zi de sărbătoare!

Pasul 1

Începem prin a cerne făina (pentru a obține un aluat mai aerat! în vasul unui blender.

Porniți blenderul pentru câteva secunde până obțineți un blat cu o consistență nisipoasă. Adăugați oul și laptele și mixați din nou preț de câteva secunde. De data aceasta veți obține un blat mai puțin nisipos și care este ușor de modelat.

Strângeți aluatul într-o bilă și dați la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Pasul 2

Între timp, pregătiți umplutura!

Într-un bol, puneți brânza dulce (bine scursă), zahărul și ouăle și amestecați bine.

Adăugați stafidele hidratate, coaja de lămâie confiată, grișul, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie. Amestecați totul foarte bine până obțineți o compoziție omogenă.

Pasul 3

Scoateți aluatul din frigider. Împărțiți aluatul în două părți inegale: 3 sferturi din aluat și un sfert de aluat. Din partea mai mare de aluat, întindeți o foaie cu grosimea de 0,3 cm.

Cu ajutorul formei de copt rotunde, decupați un cerc de aluat. Așezați-l la baza formei de copt. Folosiți restul de aluat din care ați decupat cercul și tăiați fâșii de aluat cu care tapetați marginile formei de copt.

Folosiți restul de aluat din care ați decupat cercul și tîiați fâșii de aluat cu care tapetați marginile formei de copt.

Pasul 4

Din cealaltă parte de aluat, tăiați 3 bucăți, formați-le fâșii lungi și împletiți-le în 3. Șăsați-le deoparte pentru final.

Așezați compoziția de brânză în formă și nivelați bine cu ajutorul unei spatule. Deasupra, așezați împletitura de aluat pe margini.

Pasul 5

Încingeți cuptorul la 170 de grade Celsius. Dați pasca în cuptor pentru o oră. Dacă observați că în timpul coacerii tinde să se ardă, puneți deasupra o hârtie de copt.

Scoateți pasca din cuptor și lăsați-o să se răcească complet la temperatura camerei. Ulterior, puneți-o la frigider pentru 5-6 ore peste noapte.

Pasul 6

Pentru crema de lămâie, puneți sucul de lămâie într-o crăticioară și lăsați-l deoparte.

Într-un bol, puneți zahărul și coaja rasă de lămîie și frecați amestecul între degete pentru aproximativ 1-2 minute. Astfel, lămâia eliberează uleiurile esențiale și dă un gust și mai bun.

Puneți acest amestec de zahăr peste sucul de lămâie împreună cu gălbenușurile de ou și amestecați până obțineți o compoziție omogenă.

Pasul 7

Puneți crăticioara pe foc și fierbeți 5-7 minute până când compoziția începe ușor, ușor să se îngroașe.

Luați oala de pe foc și treptat, adăugați untul, amestecând energic. Acoperiți cu folie alimentară direct pe suprafața cremei și lăsați să se răcească complet.

Pasul 8

Pentru finisaj, scoateți pasca din frigider și puneți crema de lămâie în mijloc, astfel încât să nu depășiți marginile împletiturii de aluat.

Ornați cu panseluțe comestibile, oregano proaspăt și ouă de ciocolată.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Tarta cu capsune si zmeura30
Rețetă

Gata în

125 min.

Porții

8