Meniu complet pentru masa în familie

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

6

Pesmet și panko All season Băneasa

Ingrediente

Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Tatăl meu era din Someșul Rece, de la munte și, de fiecare dată când mergeam la bunici acolo, aduceam păstrăvi. De fiecare dată! Și cel mai mult îi plăceau păstrăvii în mălai sau pesmet, nu într-o crustă foarte groasă, că șnițelul, ci într-o crustă subțire și foarte foarte crocantă. De aceea am ales pentru crustă păstrăvului pesmetul auriu granulat Băneasa care face o crustă foarte aurie și crocantă, perfectă pentru păstrăv!

 

Pasul 1

Vrei să înveți să pregătești un Meniu complet pentru masa în familie? Apasă cu încredere PLAY mai jos ♥

Tot ce trebuie să știi despre rețetă:

Tocănița de ciuperci

Tocăniță de ciuperci, simplă și fără prea multe pretenții, este tot unul dintre preparatele preferate ale tatălui meu. Fie tocăniță de ciuperci ca și cea pe care v-o arăt azi, cu bulion sau sos de roșii, fie tocăniță de gălbiori, cu sos alb sau “papricas de ciuperci” cum îi zicem noi în Ardeal.

 

Mămăliga

La capitolul “MĂMĂLIGĂ” există în casa noastră mai multe tipuri de mămăligă, în funcție de preferințele fiecăruia. Bunicul meu preferă mămăliga tare, vârtoasă, pe care o tăia cu ață în felii. Mămăliga caldă se mânca musai cu brânză și smântână. Mămăliga rece unsă cu un strat generos de magiun sau înmuiată în lapte. Asta pentru că bunicul meu – Bubu Doru – era din Poartă, Mureș și așa se făcea mămăliga acolo.

Buni Sia însă, a adus de la Așchileu o mămăligă moale, foarte cremoasă, pe care o pregătea în straturi, cu brânză și smântână și NEAPĂRAT cu slăninuță prăjită între fiecare strat. Mama preferă mămăliga foarte cremoasă, fiartă în jumătate apă și jumătate lapte.

Azi am folosit Mălai pentru mămăligă rapidă, care e gata în 3 minute din momentul în care începe să fiarbă. Asta înseamnă că ne putem bucura mai des de mămăligă. Fără a ne face griji că durează muuuult să o fierbem și că trebuie să amestecăm non-stop timp de 15-20 minute.

Pentru mine este un ingredient nelipsit din cămară! Ne asigură mereu o mămăligă cremoasă, rapidă, bună ca fel principal sau garnitură.

 

Păstrăvul

În cazul păstrăvului, prefer să dau peștele numai prin ou și pesmet, astfel crusta este foarte subțire și se simte și aroma pielii păstrăvului. În gama de pesmet Băneasa găsiți variante de pesmet clasic, granulat auriu, cu boia și pesmet panko, disponibile în diferite gramaje și ambalaje: pungă de hârtie sau cutie. Astfel, sigur găsiți un tip de pesmet perfect pentru rețeta voastră!

Și păstrăvul NU e păstrăv dacă nu are alături și mujdei de usturoi, se știe! Cum pregătim noi mujdeiul? Frecăm bine usturoiul cu puțină sare în mojar, apoi punem puțină apă să îl subțiem și punem și o lingură generoasă de smântână. Un deliciu!Tocăniță de ciuperci
Tocăniță de ciuperci, simplă și fără prea multe pretențîi, este tot unul dintre preparatele preferate ale tatălui meu. Fie tocăniță de ciuperci că și cea pe care vi-o arăt azi, cu bulion sau sos de roșii, fie tocăniță de gălbiori, cu sos alb sau “papricas de ciuperci” cum ii zicem noi în Ardeal.

 

 

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...