Tort cu morcovi

Autor rețeță:
Forbes Kids

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

8

Făină de grâu Paște Băneasa

Ingrediente

  • două căni făina care crește singură Băneasa
  • 200ml ulei
  • 200g zahăr
  • o linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • o linguriță sare
  • 5 ouă
  • 3 căni morcov ras (dimensine mică)

Pentru cremă:

  • 300g cremă de brânză
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 200g unt gras
  • o canî de zahăr pudră

Pentru decor:

  • 100g fulgi de migdale (pentru decor)
  • 200ml frișcă
  • morcovi din marțipan

Mod de preparare

Iată desertul ideal pentru sărbătoarea Paștelui – TORT CU MORCOVI! Un dulce colorat și fresh, cu aromă de primăvară! Gustul este irezistibil, iar modul de preparare este ușor și rapid.

Enjoy!

Pasul 1

Într-un bol mare, amestecă ingredientele uscate și adaugă ouăle bătute cu uleiul și amestecă până se creează un aluat omogen

 

 

Pasul 2

Dă morcovii pe răzătoarea mică, apoi combină-i cu miezul de nucă zdrobit și amestecă-i energic. Înjumătățește aluatul în două forme de 24 cm îmbrăcate cu hârtie de copt. Introdu-le în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute. Lasă-le la răcit.

 

Pasul 3

Pentru cremă, amestecă untul (la temperatura camerei) cu zahărul pudră pentru câteva minute și adaugă crema de brânză și extractul de vanilie. Omogenizează!

Pasul 4

Pe un platou, așază un blat de tort cu morcovi, adaugă un strat de cremă și acoperă-l cu al doilea blat. Acoperă tortul cu frișcă și ornează-l cu fulgi de migdale pe margini și cu morcovi din marțipan deasupra. Poți înlocui morcovii din marțipan cu orice figurine preferi. Înainte de a fi servit, tortul cu morcovi se lasă peste noapte la frigider.

TRUCURI PENTRU CEL MAI BUN TORT CU MORCOVI

  • Primul pas important în a pregăti cel mai bun blat de tort cu morcovi este alegerea ingredientelor de calitate. Făina proaspătă superioară 000 Băneasa conferă blatului o textură fină și pufoasă.
  • Respectă cantitatea de făină din rețetă pentru a te asigura că nu folosești prea puțină, dar nici prea multă. O cantitate insuficientă de făină cauzează lăsarea blatului după coacere.
  • Pentru coacerea unui tort cu morcovi grozav cheia este măsurarea exactă a ingredientelor. Folosește căni de măsurare și linguri pentru a te asigura că adaugi cantitatea potrivită din fiecare ingredient.
  • Dacă folosești un cântar, asigură-te că măsori în funcție de greutate și nu de volum.
  • Nu scoate blatul de tort cu morcovi din formă cel puțin 20 de minute pentru că se poate rupe.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

3

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

10

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

6