Tort cu morcovi

Autor rețeță:
Forbes Kids

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

8

Făină de grâu Paște Băneasa

Ingrediente

  • două căni făina care crește singură Băneasa
  • 200ml ulei
  • 200g zahăr
  • o linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • o linguriță sare
  • 5 ouă
  • 3 căni morcov ras (dimensine mică)

Pentru cremă:

  • 300g cremă de brânză
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 200g unt gras
  • o canî de zahăr pudră

Pentru decor:

  • 100g fulgi de migdale (pentru decor)
  • 200ml frișcă
  • morcovi din marțipan

Mod de preparare

Iată desertul ideal pentru sărbătoarea Paștelui – TORT CU MORCOVI!

Un dulce colorat și fresh, cu aromă de primăvară! Gustul este irezistibil, iar modul de preparare este ușor și rapid.

Enjoy!

Pasul 1

Într-un bol mare, amestecați ingredientele uscate și adăugați ouăle bătute cu uleiul și omogenizați.

 

 

Pasul 2

Dați morcovii pe răzătoare, combinați-i cu miezul de nucă zdorbit și amestecați energic.

Înjumătățiți aluatul în două forme de 24 cm îmbrăcate cu hârtie de copt. Introduceți-le în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute.

Lăsați la răcit.

 

Pasul 3

Pentru cremă, amestecați untul (la temperatura camerei) cu zahărul pudră pentru câteva minute și adăugați crema de brânză și extractul de vanilie.

Omogenizați!

Pasul 4

Pe un platou, așezați un blat, adăugați un strat de cremă și acoperiți cu al doilea blat.

Acoperiți tortul cu frișcă și ornați-l cu fulgi de migdale pe margini și cu morcovi din marțipan deasupra.

Puteți înlocui morcovii din marțipan cu orice figurine doriți.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

placinta-turnata-cu-mere-5 (1)
Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12