Prăjitură rapidă cu griș

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

50 min.

Porții

12

Griș de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 8 ouă
  • un praf sare
  • 160g zahăr pudră vanilat
  • 250g griș Băneasa
  • 250g fructe de pădure asortate

Mod de preparare

Rețeta de Prăjitură rapidă cu griș este moștenită de la Buni Sia, care îi spune “pandișpan cu griș”. Este o prăjitură foarte rapidă și economică, perfectă de pregătit când vă e poftă de ceva dulce și bun, dar nu aveți la îndemână foarte multe ingrediente. De altfel, Prăjitura rapidă cu gris are doar 5 ingrediente ouă, griș, zahăr, praf de copt și fructe!

Modul de preparare este foarte simplu, trebuie doar să separăm ouăle. Batem albușurile spumă cu zahărul tos, adăugăm gălbenușurile și grișul și gata! Am ales să folosesc același griș pe care îl folosește și buni de când o știu, grișul Băneasa!

Prăjitură rapidă cu griș – Tot ce trebuie să știi despre rețetă

Fructele sunt opționale, desigur, însă merg perfect la această prăjitură! Cel mai bine se potrivesc fructele de pădure, dar puteți folosi și vișine sau felii de piersici, de exemplu.

Folosim o tavă mare, de 25×35 cm dar puteți folosi și o tavă mai mică, pentru o prăjitură mai înaltă.

Este foarte important să batem o bezea foarte tare, lucioasă. Putem folosi zahăr tos sau zahăr pudră. Eu folosesc pentru această rețetă zahăr pudră vanilat.

Pasul 1

Încingem cuptorul la 180°C. Tapetăm cu unt și făină, hârtie de copt sau spray non stick o tavă de 25x35cm.

Separăm ouăle. Batem albușurile cu un praf de sare, până avem o spumă aerată. Adăugăm zahărul pudră treptat și continuăm să amestecăm cu mixerul la viteză mare, până avem o spumă tare, lucioasă, în care granulele de zahăr nu se mai simt. Adăugăm gălbenușurile, grișul, praful de copt. Mixăm ușor până sunt încorporate.

Pasul 2

Turnăm compoziția obținută în tavă, nivelăm ușor cu spatula. Punem fructele deasupra. Dăm la cuptor 30-35 minute sau până prăjitura este aurie și trece testul scobitorii.

Pasul 3

Lăsăm prăjitura rapidă cu gris să se răcorească în tavă (nu vă speriați dacă se dezumflă puțin), apoi putem să o mutăm pe un grătar, pentru răcire completă. Prăjitura cu griș poate fi servită și călduță, alături de înghețată, mai ales vara! Putem pudra prăjitura rece cu zahăr.

Să vă fie de cel mai bine!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

sticks-de-mamaliga-cu-parmezan-2
Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

30

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

10