Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Pentru aluat:
Pentru sosul de mere:
Pancakes cu mere și nuci parfumate cu arome de toamnă. Cu umplutură de mere și nuci coapte, cu sos din suc de mere.
Deși internetul este plin de rețete de pancakes, vreau să cred că pancakes ale mele de astăzi sunt cu adevărat speciale. Umplutură pufoasă cu mere și nuci coapte este ceva aparte. Și ca să aibă și mai multă aromă, am optat să fac și un sos cu sucul de la merele rase, pe care le-am pus în aluat.
Pentru aceste pancakes, eu am folosit făină 000 superioară de la Băneasa și mi-au plăcut tare mult cum au ieșit! Cu siguranță o să le fac și altă dată!
Pregătiți aluatul de pancakes:
Curățați merele de coajă, radeți-le pe răzătoarea mare. Stoarceți foarte bine merele rase (puteți să le stoarceți în pumni sau într-un prosop curat). Păstrați sucul merelor și păstrați deoparte.
Într-un bol bateți bine ouăle, adăugați zahărul, laptele, untul topit, sarea și zahărul vanilat. Amestecați totul bine până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați făina amestcată cu praful de copt și scorțișoara.
La final încorporați merele rase și nuca măcinată. Veți obține o compoziție groasă.
Gătiți pancakes: într-o tigaie topiți untul, apoi puneți câte o lingură de compoziție. Prăjiți pancakes pe ambele părți până ce devin rumene.
Pregătiți sosul de mere:
Într-o tigaie puneți sucul de mere, zahărul, zahărul vanilat și untul. Amestecați și lăsăți până se îngroașă sosul. Dizolvați amidonul în apă și turnați peste sos. Amestecați și lăsăți să fiarbă până se îngroașă sosul. Veți obține un sos ușor curgător.
Serviți pancakes: Pe o farfurie puneți pancakes unele peste celelalte. Peste ele turnați sosul de mere. Garnisiți cu felii de mere și nuci coapte.
Dacă nu consumați toate clătitele în aceeași zi, nu puneți sos peste toate. Puteți păstra sosul într-o caserolă, la fel puteți proceda și cu pancakes, rezistă foarte bine și 2 zile. A două zi reîncălziți pancakes și sosul.
Enjoy!