Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru blat:
Pentru cremă:
Pentru decor:
Un desert senzațional pentru zile speciale este acest tort cu mac pufos și cremă de frișcă aromată cu lichior de ouă. Semințele de mac ocupă centrul atenției în această rețetă, oferind un gust inedit fiecărei mușcături. Tortul este învelit într-un strat de marțipan care se îmbină perfect cu gustul ușor acrișor al mandarinelor.
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi, acest tort cu mac și cremă de frișcă este desertul perfect. Are tot ce poți să-ți dorești de la o prăjitură. Află în continuare cum îl poți prepara pentru a te bucura de unul dintre torturile speciale de sărbătoare.
VEDETA REȚETEI
Pentru a pregăti blatul acestui tort cu mac, începe prin a separa albușurile de gălbenușuri. Se mixează gălbenușurile cu 80 g zahăr, zahăr vanilat și 4 linguri lapte până devin ca o cremă.
Încorporează făina în compoziție, pe care ai amestecat-o inițial cu praf de copt și mac.
Bate albușurile cu restul de zahăr până devin o spumă tare. Jumătate din cantitatea de albușuri bătute spumă se folosește pentru a fluidiza compoziția aluatului, apoi cealaltă jumătate se încorporează amestecând ușor de jos în sus. Toarnă aluatul într-o tavă tapetată pe fund cu hârtie de copt, iar pereții cu ulei și făină.
Coace blatul de tort cu mac în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 35 minute (până trece testul cu scobitoarea). Scoate-l apoi din tavă și lasă-l pe un grătar să se răcească.
Cât timp se răcește blatul, pregătește crema. Bate frișca împreună cu zahărul pudră până devine tare, apoi adaugă lichiorul de ouă și amestecă până se omogenizează. În acest moment taie blatul astfel încât să obții 3 blaturi de înălțime relativ egală. Pune primul blat pe platou, apoi tăie 2/3 din fructele din compot în cuburi mici.
Dizolvă gelatina în 50 ml frișcă lichidă și 1 lingură din compoziția de mai sus. Se topește la baine-marie, adăugă în acest timp încă o lingură din frișcă cu lichior, apoi toarnă peste cantitatea de cremă și amestecă foarte viguros. Întinde rapid crema peste primul blat, presară jumătate din mandarinele tăiate cuburi.
Pune al doilea blat de tort cu mac și procedează la fel, apoi crema și fructele și acoperă cu ultimul blat.
Pentru decorul tortului cu mac, pregătește din marțipan o foaie cu diametrul de 24 cm. Unge blatul superior cu gem și punem foaia de marțipan (se va lipi ușor). Bate frișca împreună cu zahăr pudră până devine tare, apoi realizăm decorul tortului după inspirație, folosind restul de mandarine și semințe de mac.
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!