Tocăniță de pui cu legume și macaroane

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

8

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • un borcan sos Bun la toate Băneasa
  • 50ml ulei de măsline
  • 500g pulpe sau piept de pui
  • ceapă mare
  • 2/3 morcovi
  • ½ țelină
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 ardei kapia
  • 2 ardei galbeni
  • sare, piper, boia afumată, usturoi, 2 foi dafin
  • 300-400ml apă
  • pătrunjel/busuioc proaspăt

Mod de preparare

Tocăniță de legume cu pui și macaroane sau Tocăniță de legume cu pui și paste este una din mâncărurile noastre preferate în timpul săptămânii. Se pregătește ușor, cu ingrediente la îndemână și este tare pe gustul copiilor. Cu cât tăiem legumele mai mic sau le dăm pe răzătoare, cu atât vor fierbe mai repede, vor fi mai moi și cei mici le vor accepta în tocăniță.

Pentru rețeta de Tocăniță de legume cu pui și macaroane am folosit “Sosul bun la toate” de la Băneasa. Prietenii de la Paste Băneasa au lansat o gamă foarte largă de sosuri pentru paste, extrem de calitative, cu roșii italiene, condimente și legume de calitate. Sos carbonara, ricotta, Bolognese cu carne sau vegan, sunt doar câteva dintre opțiuni. Vă las aici o poză cu toată gama și vă invit să le descoperiți în magazine.

Pasul 1

Într-o cratiță mare încingem uleiul de măsline. Punem carnea de pui tăiată bucăți potrivite. Puteți folosi piept de pui, mușchiuleț, pulpe dezosate sau chiar pipote și inimi. Rumenim carnea la foc domol, până își schimbă culoarea.

Pasul 2

Adăugăm legumele tăiate cubulețe mici. Puteți da rădacinoasele și pe răzătoarea mare. Punem și condimentele, amestecăm și le călim toate împreună 2-3 minute. Turnăm apă cât să acopere totul. Lăsăm să fiarbă până lichidul scade la jumătate. Adăugăm sosul Bun la toate și lăsăm să fiarbă la foc mic, până fierbem pastele.

Pasul 3

Pentru paste, punem la fiert 5 litri de apă cu o linguriță de sare. Când apa clocotește, adăugăm pastele și le fierbem conform timpului indicat pe ambalaj, în funcție de pastele Băneasa folosite. Pentru această rețetă recomand paste scurte – penne, fusilli, scoici, spirale etc. Când pastele sunt fierte, le scurgem fără a le limpezi sau trece pe sub jet de apă rece.

Tragem Tocănița de legume cu pui și macaroane de pe foc și adăugăm verdeața tocată mărunt și pastele. Amestecăm foarte bine. Puteți folosi pătrunjel sau busuioc, în funcție de preferințe.

Să vă fie de cel mai bine și vă invit să descoperiți noile sosuri de la Paste Băneasa!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

70 min.

Porții

6