Tăiței cu varză călită

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 400g tăieței lați cu 8 ouă Băneasa
  • o varză albă medie
  • o ceapă mare albă tocată mărunt
  • 100ml ulei
  • sare și piper după gust
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Aceasta este o rețetă economică, ingredientele sunt la îndemâna oricui, poate fi un prânz, o cină, o garnitură sau o masă în sine.

Tăiețeii lați cu 8 ouă de la Băneasa sunt exact ca și tăiețeii de casă, ca și culoare și gust și vi-i recomand din inimă, nu doar pentru rețeta de azi, ci și pentru alte rețete cu iz ardelenesc, cum ar fi Vargabeles sau budincă unguresca de tăieței cu brânză dulce și stafide.

Puteți fierbe tăiețeii lați cu 8 ouă de la Băneasa fie în cuibuiri (este un produs unic pe piață din România) dacă se potrivesc tăiețeii mai lungi în rețeta voastră sau puteți strâng ușor cuiburile în mâna înainte de fierbere pentru taiatei mai mici. E atât de simplu.

Pentru rețeta de Tăieței cu varză călită puteți folosi varză proaspătă (varză dulce) sau varză murată, în funcție de preferințe. Dacă alegeți varza proaspătă, este important să o spălați foarte bine, apoi să o tocăți mărunt sau să o dați pe răzătoarea mare, să o frământați cu sare și apoi să o lăsăți să se odihnească, pentru a lăsa cât mai multă apă, pe care o scurgeți foarte bine apoi. Pentru varză murată, vă sugerez să o lăsați în apă câteva ore bune înainte de a o toca, ca să nu fie prea sărată.

Pasul 1

Pentru modul de preparare, vă rog să urmăriți rețeta video de mai jos!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

salata-clasica-de-cus-cus-pbs
Rețetă

Gata în

10 min.

Porții

2

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4