Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Bărcuțe din ardei umplute cu cous cous și ciuperci se pregătesc foarte ușor și sunt gustoase, sănătoase și apetisante.
Cous cous-ul îl întâlnim în general în salate sau gătit în vase de tip tajine alături de carne, legume, dar și pe post de garnitură, însă în această rețeta el devine vedetă unei mese gustoase.
Punem cous cous-ul în supa de legume fierbinte, acoperim vasul și îl lăsăm 5 minute să absoarbă lichidul.
În mod normal ar trebui să folosim 150 ml supă, dar îl vrem puțîn mai umed, având in vedere că va sta la cuptor și nu vrem să se usuce prea tare.
În acest timp, tocăm ceapa verde și ciupercile, apoi le călim 1-2 minute.
Adăugăm boia dulce de ardei și fulgi de ardei iute (după gust) și continuăm să calim încă 1 minut.
Presăram oregano uscat, sare, piper proapta măcinat, scorțișoară și cățelul de usturoi pisat, amestecăm și luăm de pe foc după 30-40 secunde.
Punem ciupercile peste cous cous și amestecăm până se omogenizează compoziția.
Spălăm ardeii, îi tăiem după nervuri și îi curățăm de semințe, apoi îi umplem cu cous cous cu ciuperci.
Turnăm puțin ulei pe fundul unei tăvi, punem bărcuțele în tavă și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30-40 minute, în funcție de puterea cuptorului din dotare.
Mâncăm barcuțele din ardei cu cous cous și ciuperci imediat, cu puțin pătrunjel verde presărat.
Poftă bună!