Tartă vânătorească cu mămăligă

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

2

Mălai All season Băneasa

Ingrediente

  • 500g carne de porc cu grăsime
  • 3 linguri ulei + ulei pentru prăjit ouăle
  • 100g cârnați
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 2 căței usturoi
  • 100g ciuperci
  • 150g telemea rasă
  • 6 ouă de prepeliță
  • 1/2 linguria paprika afumată
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • 1 ardei iute mic
  • Sare
  • Piper

 

Pentru mămăligă:

  • 250g mălai pentru mămăligă rapidă Băneasa
  • 1 l apă
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare

Când ai o zi lungă la servici și vrei să stai cât mai puțîn în bucătărie, o rețeta cu mămăligă pregătită cât ai bate din palme îți poate veni in ajutor. Mălaiul pentru mămăligă rapidă de la Băneasa este exact ceea ce căutăm pentru cină mea rapidă. A fost o adevărată încântare pentru combinația carne-ciuperci-ouă de prepeliță, fapt pentru care a două zi ai mei mi-au cerut să le pregătesc aceeași tarta vantoreasca cu mămăligă.

Pasul 1

Pregătim ingredientele la îndemână și preincalzim cuptorul la 200°C.

Pasul 2

Călim carnea tăiată cuburi mici-medii până începe să își schimbe puțîn culoarea, adăugăm carantii tăiați felii și lăsăm la foc mic-mediu până sunt pregătite, apoi le scoatem din tigaie și continuăm să calim în același ulei ceapă tocată mărunt.

Pasul 3

Adăugăm ciupercile tocate, usturoiul pisat, cimbrul uscat, paprika, sare, piper și un ardei iute mic tăiat pe jumătate și curățat de semințe. Calim 2 minute, adăugăm carnea, cârnații și apă, punem un capac și lăsăm astfel 5 minute.

Pasul 4

În acest timp pregătim mămăligă. Punem apă la fiert cu sare și adăugăm mălaiul. Amestecăm constant și în 3 minute mămăligă este gata.

Pasul 5

O turnam într-o tavă, nivelăm ușor, adăugăm carnea cu cârnați și lăsăm la cuptor în jur de 3 minute, timp în care radem brânză și pregătim ouăle de prepeliță ochiuri.

Pasul 6

Scoatem tarta din mămăligă cu carne, cârnați și ciuperci, presăram brânză rasă, punem ouăle ochiuri și putem mânca.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...