Tartă vânătorească cu mămăligă

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

2

Mălai All season Băneasa

Ingrediente

  • 500g carne de porc cu grăsime
  • 3 linguri ulei + ulei pentru prăjit ouăle
  • 100g cârnați
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 2 căței usturoi
  • 100g ciuperci
  • 150g telemea rasă
  • 6 ouă de prepeliță
  • 1/2 linguria paprika afumată
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • 1 ardei iute mic
  • Sare
  • Piper

 

Pentru mămăligă:

  • 250g mălai pentru mămăligă rapidă Băneasa
  • 1 l apă
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare

Când ai o zi lungă la servici și vrei să stai cât mai puțîn în bucătărie, o rețeta cu mămăligă pregătită cât ai bate din palme îți poate veni in ajutor. Mălaiul pentru mămăligă rapidă de la Băneasa este exact ceea ce căutăm pentru cină mea rapidă. A fost o adevărată încântare pentru combinația carne-ciuperci-ouă de prepeliță, fapt pentru care a două zi ai mei mi-au cerut să le pregătesc aceeași tarta vantoreasca cu mămăligă.

Pasul 1

Pregătim ingredientele la îndemână și preincalzim cuptorul la 200°C.

Pasul 2

Călim carnea tăiată cuburi mici-medii până începe să își schimbe puțîn culoarea, adăugăm carantii tăiați felii și lăsăm la foc mic-mediu până sunt pregătite, apoi le scoatem din tigaie și continuăm să calim în același ulei ceapă tocată mărunt.

Pasul 3

Adăugăm ciupercile tocate, usturoiul pisat, cimbrul uscat, paprika, sare, piper și un ardei iute mic tăiat pe jumătate și curățat de semințe. Calim 2 minute, adăugăm carnea, cârnații și apă, punem un capac și lăsăm astfel 5 minute.

Pasul 4

În acest timp pregătim mămăligă. Punem apă la fiert cu sare și adăugăm mălaiul. Amestecăm constant și în 3 minute mămăligă este gata.

Pasul 5

O turnam într-o tavă, nivelăm ușor, adăugăm carnea cu cârnați și lăsăm la cuptor în jur de 3 minute, timp în care radem brânză și pregătim ouăle de prepeliță ochiuri.

Pasul 6

Scoatem tarta din mămăligă cu carne, cârnați și ciuperci, presăram brânză rasă, punem ouăle ochiuri și putem mânca.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

8