Mini mozzarella pane

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

8

Pesmet și panko All season Băneasa

Ingrediente

  • pesmet panko Băneasa
  • mini mozzarella preferată
  • ouă
  • făină Băneasa
  • sare și piper după gust
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

MINI MOZZARELLA PANE, ceva atât de simplu, rapid și extrem de delicios! Este un aperitiv ideal pentru petreceri, este un prânz delicios și merge perfect în pachețel. Hai să îți arăt cât de simplu e să pregătești Mini mozzarella pane!

Dacă dorești să pregătești mai multe porții și să le congelezi, e foarte simplu: o dată pregătite, le punem pe hârtie de copt într-un singur strat, apoi le congelăm 30-40 min. Le mutăm în pungi pentru congelator și le avem mereu la îndemână. Le prăjim fără a le decongela înainte.

Pasul 1

Scurgem bine mozzarella din saramură și o tamponăm cu hârtie de bucătărie.

Batem ouăle ca pentru omletă, condimentăm cu sare și piper după gust. Dăm biluțele de mozzarella prin făină, apoi prin ou, apoi prin pesmet.

Pasul 2

Repetăm: dăm din nou prin ou și pesmet, apoi le lăsăm 15-20 min pe hârtie de copt. Le prăjim câteva secunde în baie de ulei încins, până obținem gradul de rumenire dorit. Le scoatem pe hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.

V-am spus că e simplu! Dar vă promit că este și la fel de delicios! Poftă bună, să vă fie de cel mai bine și neapărat să încercați pesmetul panko de la Băneasa, vă promit că e mi-nu-nat!

TIPS & TRICKS!

  • Este foarte important să scurgi foarte bine mozzarella din saramură, apoi să o tamponezi cu prosop de hârtie.
  • Pentru o crustă crocantă, e important să folosim un pesmet bun. Ca de obicei, atenția mea s-a îndreptat spre produsele Băneasa și am ales pesmetul PANKO. Panko este un pesmet special, de origine japoneză, cu o textură aerată și ușoară. Ne asigură cruste perfecte de fiecare dată, extrem de crocante. De ce? Pentru că absoarbe mai puțin ulei decât pesmetul obișnuit și automat crusta este mai crocantă și rămâne așa mult mai mult timp.
  • Poți prăji mini mozzarella pane în baie de ulei sau în airfryer, la temperatura maximă, în funcție de preferințe.
  • Pentru o crustă rezistentă la prăjire, îți recomand să dai de două ori biluțele de mozzarella prin ou și pesmet și apoi să le lași 15-20 de min pe hârtie de copt, înainte de prăjire.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

160 min.

Porții

12