Prăjitură de ciocolată cu pere

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

90 min.

Porții

12

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

Pentru blat:

  • 80g făină albă superioară 000 Băneasa
  • 140g ciocolată neagră
  • 100g ciocolată cu lapte
  • 120g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100g făină albă
  • 1 plic praf de copt
  • 60g unt
  • 2 linguri cafea tare
  • 1 fiolă esență rom
  • 4 ouă – separăm albusul de gălbenuș
  • 3 pere mici-medii

Pentru topping:

  • 100g ciocolată cu lapte
  • 50g ciocolată neagră
  • 50ml frișcă lichidă

Mod de preparare

Prăjitura de ciocolată cu pere este deliciul pe care vi-l propun și vouă. Sunt convinsă că veți fi încântați de această experiență și veți încerca rețeta când veți avea câteva pere în plus în coșul cu fructe. Eu mă hotărăsc greu să folosesc perele în deserturi. Reușesc să mănânc 3-4 pere într-o oră, căci îmi plac foarte mult, așa că nu mai apuc să le gătesc.

Această prăjitură cu ciocolată și pere este un fel de negresă pufoasă. Nu este brownie (negresa americanilor), căci în aceea nu prea se pune praf de copt și se folosește doar ciocolată neagră.

Din acest motiv, pentru a nu crea confuzie în rândul celor care îmi citesc rețetele, am păstrat un titlu care ilustrează perfect rețeta: prăjitură cu ciocolată și pere. Am folosit ciocolată neagră și ciocolată cu lapte pentru a fi și pe placul copiilor.

Pasul 1

Pentru început am preîncălzit cuptorul la 180°C. Mi-am pregătit ingredientele la îndemână.

Am topit la bain-marie untul cu 50g zahăr, 100g ciocolată neagră și 100g ciocolată cu lapte. Când s-au topit am luat de pe foc. Am lăsat să te tempereze puțin, apoi am adăugat gălbenușurile și am mixat rapid.

 

Pasul 2

Am încorporat cele 2 tipuri de făină, praful de copt, esență de rom și cafeaua, amestecând până la omogenizare. Albușurile au fost mixate cu restul de zahăr și zahărul vanilat până am obținut o spumă foarte tare. Am încorporat jumătate din cantitatea de albușuri în cea de ciocolată amestecând ușor, astfel încât să fluidizez compoziția. Am adăugat restul de albușuri și amestecând foarte ușor, de jos în sus.

Pasul 3

Am tăiat 2 pere în cuburi de mărime potrivită. Le-am tăvălit prin făină, apoi le-am pus în compoziția de ciocolată. Am adăugat și restul de ciocolată neagră tocată la cuțit.

Pasul 4

În continuare am amestecat ușor, apoi am turnat aluatul într-o tavă cu pereți detașabili tapetată pe pereți cu ulei și făină. Tava a avut și partea de jos acoperită cu hârtie de copt. La final am tăiat o pară în felii. Le-am tapetat cu făină pe partea care intră in contact cu aluatul.

Pasul 5

Am copt prăjitura timp de 45 minute sau până trecut testul cu scobitoarea. Când a fost gata am scos-o din tavă și am lăsat-o să se răcească pe un grătar.

Pasul 6

Am topit ciocolată pentru topping la bain-marie, apoi am amestecat-o cu smântână pentru frișcă. Am turnat-o peste prăjitură. Când s-a întărit glazură am tăiat-o în felii și am mâncat-o cu poftă!

Poate fi păstrată la temperatura camerei,

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

8

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

8