Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru blat:
Pentru topping:
Prăjitura de ciocolată cu pere este deliciul pe care vi-l propun și vouă. Sunt convinsă că veți fi încântați de această experiență și veți încerca rețeta când veți avea câteva pere în plus în coșul cu fructe. Eu mă hotărăsc greu să folosesc perele în deserturi. Reușesc să mănânc 3-4 pere într-o oră, căci îmi plac foarte mult, așa că nu mai apuc să le gătesc.
Această prăjitură cu ciocolată și pere este un fel de negresă pufoasă. Nu este brownie (negresa americanilor), căci în aceea nu prea se pune praf de copt și se folosește doar ciocolată neagră.
Din acest motiv, pentru a nu crea confuzie în rândul celor care îmi citesc rețetele, am păstrat un titlu care ilustrează perfect rețeta: prăjitură cu ciocolată și pere. Am folosit ciocolată neagră și ciocolată cu lapte pentru a fi și pe placul copiilor.
Pentru început am preîncălzit cuptorul la 180°C. Mi-am pregătit ingredientele la îndemână.
Am topit la bain-marie untul cu 50g zahăr, 100g ciocolată neagră și 100g ciocolată cu lapte. Când s-au topit am luat de pe foc. Am lăsat să te tempereze puțin, apoi am adăugat gălbenușurile și am mixat rapid.
Am încorporat cele 2 tipuri de făină, praful de copt, esență de rom și cafeaua, amestecând până la omogenizare. Albușurile au fost mixate cu restul de zahăr și zahărul vanilat până am obținut o spumă foarte tare. Am încorporat jumătate din cantitatea de albușuri în cea de ciocolată amestecând ușor, astfel încât să fluidizez compoziția. Am adăugat restul de albușuri și amestecând foarte ușor, de jos în sus.
Am tăiat 2 pere în cuburi de mărime potrivită. Le-am tăvălit prin făină, apoi le-am pus în compoziția de ciocolată. Am adăugat și restul de ciocolată neagră tocată la cuțit.
În continuare am amestecat ușor, apoi am turnat aluatul într-o tavă cu pereți detașabili tapetată pe pereți cu ulei și făină. Tava a avut și partea de jos acoperită cu hârtie de copt. La final am tăiat o pară în felii. Le-am tapetat cu făină pe partea care intră in contact cu aluatul.
Am copt prăjitura timp de 45 minute sau până trecut testul cu scobitoarea. Când a fost gata am scos-o din tavă și am lăsat-o să se răcească pe un grătar.
Am topit ciocolată pentru topping la bain-marie, apoi am amestecat-o cu smântână pentru frișcă. Am turnat-o peste prăjitură. Când s-a întărit glazură am tăiat-o în felii și am mâncat-o cu poftă!
Poate fi păstrată la temperatura camerei,
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!