Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru o tartă cu diametrul de 22 cm:
Pentru jeleul de căpșune:
Pentru mouse de căpșune:
Tartă cu căpșune și zmeură cu aluat fraged de tartă, umplutură cu jeleu de căpșune, mousse de căpșune, zmeură proaspătă. O tartă delicată și tare gustoasă, numai bună de împărțit cu cei dragi!
Chiar dacă nu este sezonul fructelor roșii, puteți folosi cu încredere fructe congelate. Și jeleul și mousse-ul se comportă foarte bine cu fructe congelate.
Referitor la aluatul de tartă: În mod normal fac tartele cu unt, făină, ou și apă rece. De data aceasta, am optat să folosesc și puțină făină de migdale pentru un gust mai bun și o textură mai fragedă. Însă, cu această ocazie, am testat și făina albă superioară 000 de la Băneasa. A rezultat un aluat superb numai bun de lucrat cu el!
Pregătiți mai întâi aluatul fraged: încingeți cuptorul la 170 grade Celsius. În bolul unui mixer planetar puneți făina, peste care adăugați făină de migdale, zahărul pudră, sarea și untul rece. Folosiți paleta frunză și mixati totul până obțineți un aluat de consistentă nisipului. Porniți din nou mixerul și turnați in fir subțire, treptat ouăle bătute.
După ce ați încorporat ouăle, aluatul începe să se adune și să se formeze o masă compactă. Scoateți aluatul din bol, așezați-l pe o hârtie de copt, acoperiți cu o altă hârtie de copt. Cu autorul unui sucitor întindeți între cele două hărții de copt o foaie subțire de 2,5 mm. Dați foaia de aluat la frigider pentru 30 de minute..
Așezați foaia de aluat în formă de tartă și căptușiți forma de tartă cu aluat. Peste hârtia de copt, puneți boabe de fasole uscată, pentru a împiedica aluatul să crească foarte mult la copt. Dați tarta cu aluatul la frigider pentru 30 de minute. Scoateți tarta de la frigider și coaceți în cuptor pentru 15 minute.
După acest timp, scoateți tarta din cuptor, îndepărtați hârtia de copt și boabele de fasole și mai dați la cuptor pentru încă 15 minute până ce aluatul este copt. Lăsăți crusta de tartă să se răcească complet.
Pentru jeleul de căpșune: Hidratați gelatina în 3 linguri de apă rece, lăsați la hidratat 10 minute. Puneți căpșunele într-un vas împreună cu zahărul și sucul de lămâie. Dați pe foc și fierbeți 15 minute până ce căpșunele sunt moi și pătrunse. Cu ajutorul unui blender vertical pasați căpșunele obțînând un piure fin.
Imediat adăugați gelatina hidratată și amestecați bine până ce este complet topită. Lăsați deoparte acoperită până ce ajunge la temperature camerei. Împărțiți acest jeleu în 2 părți egale. O parte o veți folosi pentru baza tartei, iar cealaltă parte de jeleu o veți încorpora în frișcă pentru a obține mousse.
Pentru mousse-ul de căpșune: Într-un bol mixati frișca lichidă până ce obțineți o spumă ușoară. Turnați cealaltă jumătate de jeleu și amestecați ușor până ce se încorporează complet.
Montați tarta: Puneți pe platoul de servit crusta de tartă. La baza tartei, turnați jumătate din cantitatea de jeleu de căpșune. Nivelați bine și dați la frigider aproximativ 15-20 de minute până ce jeleul începe să se întărească. Pe deasupra, turnați jumătate din cantitatea de mousse de căpșune, nivelați bine. Presărați pe deasupra zmeură proaspătă, apoi turnați și restul de mousse de căpșune. Nivelați totul bine cu o spatulă. Dați la frigider pentru câteva ore sau cel mai bine peste noapte.
Pe deasupra tartei puteți face un decor cu zmeură proaspătă, căpșune, mentă proaspătă și ce mai doriți voi.
Este o tartă tare gustoasă, roz și tare delicată!
Enjoy!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!