Mămăligă cu brânză la cuptor

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

50 min.

Porții

4

Mălai All season Băneasa

Ingrediente

  • 500ml apă
  • 500ml lapte gras (3.5% grăsime)
  • 250g mălai pentru mămăligă rapidă Băneasa
  • 500g brânză de burduf
  • 250g brânză telemea
  • 300g smântână
  • Sare și piper după gust
  • 150g cubulețe de bacon
  • 2-3 fire ceapă verde
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Azi gătim împreună rețeta de Mămăligă cu brânză la cuptor. Eu și cu siguranță și foarte mulți dintre voi, am crescut cu mămăligă cu brânză. Era mâncarea mea preferată când eram mică și a rămas până în ziua de azi unul din preparatele pe care nu l-aș refuză niciodată.

În Ardeal, mămăligă cu brânză este o instituție. Nu vă mint și nu exagerez! În fiecare zonă, mămăligă se face altfel: la Buni la Aschileu se face o mămăligă mai moale, numa’ bună pentru mămăliga în straturi. La Bubu în Poartă, Mureș, mămăliga se făcea mai tare și se tăia cu fir de ață.

Eu însă am crescut cu mămăligă făcută de Buni: mămăligă fiartă în apă și lapte, apoi pusă în straturi cu brânză frământată. Între straturi? Desigur că punea slăninuță prăjită, că orice ardelean cinstit. Azi vreau să va propun însă o altfel de rețeta față de cea clasică a lui Buni – Mămăligă cu brânză la cuptor.

Tot ce trebuie să știi despre mălaiul pentru mămăligă rapidă de la Paste Băneasa:

Îl am mereu la îndemână pentru că se pregătește foarte ușor și în timp record! Mămăliga e gata după 3 minute de fierbere, spre deosebire de mămăliga clasică, pe care trebuie s-o firbem și s-o fierbem și s-o firbem.

Din mălaiul pentru mămăligă rapidă iese o mămăligă fină, cu atât mai gustoasă dacă o fierbem în apă și lapte. Iar la final, mai ales dacă servesc mămăligă ca și garnitură pentru tocăniță sau papricaș, pun la final și un cubuleț de unt, pentru o mămăligă super cremoasă.

Mălaiul rapid, pentru că este foarte fin, este ideal și pentru deserturi. Eu îl folosesc cu mare success la rețeta de Mălai dulce, una dintre cele mai încercate rețete de prăjitură de pe blog.

Este obținut din porumb de cea mai bună calitate, degerminat și atent selecționat.
În gama de mălai de la Paste Băneasa, alături de mălaiul pentru mămăligă rapidă, găsiți și mălai superior și mălai extra.

Pasul 1

Am folosit un amestec de brânză de burduf, telemea de capră și smântână. Puteți folosi orice fel de brânză vă place, chiar și ricotta sau brânză de vaci, pentru o variantă light a mămăligii cu brânză. Adăugați însă și puțină mozzarella răzuită deasupra brânzei de vaci, pentru a se gratina frumos.

Pasul 2

Pentru o crustă frumoasă, folosiți funcția de gratinare a cuptorului, 3 minute pe grill la putere maximă.

Pasul 3

Pentru un plus de aromă, puteți adăuga și usturoi trecut prin presă în amestecul de brânză.

Pentru modul de preparare integral al rețetei de Mămăligă cu brânză la cuptor, apăsați PLAY pe video.

Poftă bună!

Vezi rețeta Video

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

budinca-de-gris-fara-gluten
Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

6

Rețetă

Gata în

90 min.

Porții

6