Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Azi gătim împreună rețeta de Mămăligă cu brânză la cuptor. Eu și cu siguranță și foarte mulți dintre voi, am crescut cu mămăligă cu brânză. Era mâncarea mea preferată când eram mică și a rămas până în ziua de azi unul din preparatele pe care nu l-aș refuză niciodată.
În Ardeal, mămăligă cu brânză este o instituție. Nu vă mint și nu exagerez! În fiecare zonă, mămăligă se face altfel: la Buni la Aschileu se face o mămăligă mai moale, numa’ bună pentru mămăliga în straturi. La Bubu în Poartă, Mureș, mămăliga se făcea mai tare și se tăia cu fir de ață.
Eu însă am crescut cu mămăligă făcută de Buni: mămăligă fiartă în apă și lapte, apoi pusă în straturi cu brânză frământată. Între straturi? Desigur că punea slăninuță prăjită, că orice ardelean cinstit. Azi vreau să va propun însă o altfel de rețeta față de cea clasică a lui Buni – Mămăligă cu brânză la cuptor.
Tot ce trebuie să știi despre mălaiul pentru mămăligă rapidă de la Paste Băneasa:
Îl am mereu la îndemână pentru că se pregătește foarte ușor și în timp record! Mămăliga e gata după 3 minute de fierbere, spre deosebire de mămăliga clasică, pe care trebuie s-o firbem și s-o fierbem și s-o firbem.
Din mălaiul pentru mămăligă rapidă iese o mămăligă fină, cu atât mai gustoasă dacă o fierbem în apă și lapte. Iar la final, mai ales dacă servesc mămăligă ca și garnitură pentru tocăniță sau papricaș, pun la final și un cubuleț de unt, pentru o mămăligă super cremoasă.
Mălaiul rapid, pentru că este foarte fin, este ideal și pentru deserturi. Eu îl folosesc cu mare success la rețeta de Mălai dulce, una dintre cele mai încercate rețete de prăjitură de pe blog.
Este obținut din porumb de cea mai bună calitate, degerminat și atent selecționat.
În gama de mălai de la Paste Băneasa, alături de mălaiul pentru mămăligă rapidă, găsiți și mălai superior și mălai extra.
Am folosit un amestec de brânză de burduf, telemea de capră și smântână. Puteți folosi orice fel de brânză vă place, chiar și ricotta sau brânză de vaci, pentru o variantă light a mămăligii cu brânză. Adăugați însă și puțină mozzarella răzuită deasupra brânzei de vaci, pentru a se gratina frumos.
Pentru o crustă frumoasă, folosiți funcția de gratinare a cuptorului, 3 minute pe grill la putere maximă.
Pentru un plus de aromă, puteți adăuga și usturoi trecut prin presă în amestecul de brânză.
Pentru modul de preparare integral al rețetei de Mămăligă cu brânză la cuptor, apăsați PLAY pe video.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!