Pâine de casă

Autor rețeță:
Roxana Blenche

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

14

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 1kg făină de grâu albă tip 650 Băneasa
  • 1kg făină albă superioară 000 Băneasa
  • 20g sare
  • 30g drojdie proaspătă
  • apă călduță
  • 120ml ulei de măsline
  • curcuma

Mod de preparare

Pâinea de casă este un adevărat simbol al confortului și tradiției. Cu o crustă crocantă și un miez moale și pufos, această pâine proaspăt scoasă din cuptor aduce în fiecare bucătărie aroma inconfundabilă de acasă. Preparată cu răbdare și grijă, fiecare felie oferă o experiență autentică, perfectă pentru a fi savurată simplă, cu unt sau alături de mâncărurile preferate.

Pâinea de casă este mai mult decât un aliment – este o expresie a simplității și bucuriei de a găti pentru cei dragi.

Pasul 1

Într-un vas mare, pune 1kg de făină 650 și încă 1kg de făină superioară 000. Adaugă sarea și drojdia proaspătă pe care o dizolvi în prealabil în puțină apă călduță.

Pasul 2

Adaugă apă cât cuprinde și începe frământarea. La final, adaugă și uleiul de măsline și frământă în continuare aluatul.

Pasul 3

Divizează aluatul în două părți egale și poți adăuga într-una din cele 2 jumătăți, puțină curcuma.

Pasul 4

Scoate aluaturile pe blatul de lucru și presară făină deasupra. Vei observa că aluatul este puțin mai moale, deoarece am pus mai multă apă. La 2kg de făină intră aproximativ 1 litru șu puțin de apă.

Pasul 5

Formează pâinea și așeaz-o pe o hârtie de copt. Transfer-o într-un vas de făcut pâine sau într-o oală de fontă.

După ce ai făcut transferul, mai las-o 30 de minute la dospit pentru a crește în forma respectivă.

Pasul 6

Preîncălzește cuptorul la 230 de grade Celsius. Coace pâinea cu capacul deasupra pentru 25 de minute și încă 25 de minute fără capac. Pâinea este gata și este foarte pufoasă și foarte gustoasă!
Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...