Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru crumble:
Este important ca stratul de crumble să nu fie prea subțire, așa că ai grijă să alegi un vas în care firimiturile de aluat să fie într-un un strat de aproximativ 5-7 mm grosime. Nu exagera cu grosimea acestuia, căci fructele sunt vedetele. Toppingul crocant trebuie să fie maxim un sfert din grosimea celui de fructe. Gustul și experiența își vor spune cuvântul în momentul în care alegi grosimea stratului.
Pentru ca rețeta de crumble cu mere să iasă perfect îți recomand să folosești doar unt cu minim 80% grăsime. Acesta trebuie să fie rece. După ce freci untul cu zahărul și făina trebuie să pui vasul în frigider pentru 30 minute, apoi îl presari peste fructe.
Îți recomand să folosești o făină bună, căci deșertul acesta merită ce este mai bun. Eu am folosit făina superioară Băneasa tip 000 și îți pot spune că rezultatul a ieșit fix așa cum trebuie.
Pentru început mi-am pregătit ingredientele pentru crusta de crumble și am ras coajă de lămâie. Într-un bol am amestecat cele două tipuri de zahăr. Am adăugat fulgii de ovăz, apoi făina și sarea ce accentuează aromele. Am amestecat puțin, apoi am pus coajă rasă de lămâie.
Am adăugat untul foarte rece tăiat cuburi și pastă de vanilie. Cu vârful degetelor am amestecat foarte rapid până s-au format firimituri de aluat cu aspect nisipos, adică “crumble”. Am pus vasul la frigider.
Am curățat merele de coajă. Am îndepărtat codițele și căsuța de sâmburi, apoi le-am tăiat în cuburi de mărime medie. Ca să nu oxideze le puteți stropi cu puțină apă cu zeamă de lămâie. Le-am pus într-un bol și le-am amestecat cu zahăr tos și pudră de scorțișoară.
Într-un vas încăpător, am topit untul.
Am adăugat merele și le-am lăsat pe foc până când s-au înmuiat, iar siropul începea să se caramelizeze.
Le-am mutat într-un vas termorezistent, le-am lăsat să se răcească și am preîncălzit cuptorul la 180°C. Am presărat nuca tocată la cuțit. Am pus crumble rece peste mere, apoi am copt 30 minute sau până se rumenește crumble și pe margine se observă bulbuci din siropul merelor.
L-am lăsat să se răcească în jur de 45 minute, astfel încât să fie ușor călduț și să poată fi scos frumos din formă, dar poți să îl scoți cu o lingură direct într-un bol.
Să vă spun cât de frumos mirosea în bucătărie când am scos vasul din cuptor? Ce poate fi mai bun decât mere călduțe aromate cu scorțișoară și un topping crocant și delicios?
Sper că o să vă răsfățați și voi cu acest desert!
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!