Tăiței cu nucă și miere

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • 250g tăiței Băneasa
  • 50g unt
  • 50g miere
  • 120g miez nucă măcinată
  • ½ linguriță scorțișoară pudră
  • o linguriță extract de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie BIO

Mod de preparare

Desertul acesta răscolește în mine tot felul de amintiri și sentimente, așa cum am simțit când am văzut cel mai nou film Disney și Pixar, Întors pe Dos 2.

Inspirată de acest film, am rememorat și eu tăițeii cu nucă și miere. Combinația de nucă, miere, scorțișoară și coajă de lămâie îmi aduce aminte de mucenicii de primăvară.

În loc de tăiței, puteți folosi și alt tip de paste, însă mie mi se pare că tăițeii se potrivesc tare bine aici, proporția de paste, nucă și arome este perfectă! Cu ocazia lansării filmului Întors pe Dos 2, Băneasa a pregătit un ambalaj tare drăguț și pentru tăițeii cuiburi și am fost tare încântată să îi găsesc în rafturile magazinelor.

Dacă cumpărați și voi acești tăiței, pe ambalaj veți găsi mai multe detalii legate de un super concurs cu multe premii! Vă las detaliile la finalul rețetei.

Cumpără cel puțin 2 produse participante în promoție, scanează codul QR de pe ambalaj și înscrie bonul fiscal pe pagina concursului. Sărbătorește lansarea filmului Întors pe Dos 2, cea mai nouă producție Disney și Pixar și poți câștiga super premii!

Vezi noul film la cinema!

Pasul 1

Pentru un gust mai bun și mai multă aromă, vă sfătuiesc să prăjiți ușor nucile. Le puteți prăji usor într-o tigaie pe foc, sau să le dați la cuptor. Eu prefer să le prăjesc în cuptor pentru că se rumenesc uniform.

Încing cuptorul la 170 grade Celsius și pun nucile într-o tavă. Las nucile la cuptor aproximativ 7-8 minute după care le las să se răcească complet.

Pasul 2

După ce s-au răcit complet, pun nucile într-un blender și le mărunțesc. Dacă doriți o textură mai mare, puteți să mărunțiți nucile mai puțin, sau să le tocați cu cuțitul.

Pasul 3

Pregătiți tăițeii: Puneți pe foc o oală mare cu apă împreună cu 1 linguriță de sare. Când apa a dat în clocot, adăugați cuiburile de tăiței și amestecați ușor cu un clește de bucătărie. Lăsați tăițeii să fiarbă pentru 3 minute, amestecând din când în când.

Pasul 4

Scurgeți tăițeii de apă și puneți-i imediat într-un bol încăpător. Peste tăițeii fierbinți puneți untul, și coaja rasă de lămâie, amestecați bine astfel înct untul să se topească. Turnați mierea, pasta de vanilie, nucile și scorțișoara.

Pasul 5

Amestecați totul bine și potriviți de gust. Aici mai puteți adăuga nuci mărunțite sau scorțișoară dacă doriți un gust mai puternic.

Distribuiți cantitatea de tăiței cu nucă și miere pe farfurii, pe deasupra mai picurați încă puțină miere, dacă doriți. Ornați cu jumătăți de nucă prăjită.

Consumați tăițeii întotdeauna calzi. Dacă rămân tăiței cu nucă și miere pentru a doua zi, îi puteți reîncălzi ușor în cuptorul cu microunde sau pe bain marin.

Vă asigur că acest desert o să vă aducă aminte de zilele frumoase ale copilăriei! Sunt delicioși acești tăiței cu nucă și miere!

 

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2