Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Dacă nu știți cum să mai pregătiți orezul, vă las aici o idee absolut fabuloasă! Poate unora dintre voi nu vă place orezul fiert simplu și doriți să îl aromatizați cu ceva condimente. Deși multă lume asociază orezul simplu fiert cu mâncarea de spital, dacă îl preparați corect și cu condimentele potrivite, orezul poate căpăta un gust minunat și o textură perfectă!
Pentru a pregăti orezul persan aromat aveți nevoie de orez basmati, acest orez cu bob subțire și conținut mic de amidon. În plus, aveți nevoie și de câteva condimente întregi. Chiar dacă veți găși printre condimente și scorțișoară, să știți că nu veți simți gust de dulce sau prea aromat, condimentele întregi nu fac decât să dea o aromă suavă orezului fără să îl condimenteze în execes.
Spre deosebire de orezul cu bob rotund care conține mult mai mult amidon, acest orez basmati reușește să își păstreze formă și textura în timpul gatirii. Însă pentru acest lucru, trebuie să respectăm niște pași simpli.
Atunci când am vorbit despre orezul chinezesc fiert simplu, am specificat cât de important este faptul să nu amestecăm prea mult orezul în timpul gătirii.
Eu am ales astăzi orezul basmati premium selection de la Băneasa. De ceva timp ei au adus în portofoliul lor și o gama largă de orez printre care și cel basmati. L-am testat astăzi și am fost tare încântată de el!
Pentru început, turnați 2 linguri de apă fiartă peste șofran și amestecați bine, lăsăți să se infuzeze pentru câteva minute.
Spălați orezul basmati în 3-4 ape până ce apă în care stă este limpede. Puneți orezul scurs de apă într-o cratiță și turnați peste el 220 ml apă împreună cu o linguriță de sare. Puneți cratița pe foc și aduceți în punctul de fierbere. Amestecați ușor pentru ca orezul să nu se lipească de fundul oalei.
Adăugați peste orez batonul de scorțișoară, cardamomul, anasonul, ienibahărul și șofranul amestecat cu apă. Amestecați totul bine, acoperiți oala cu un capac etanș și dați pe foc foarte mic pentru 12 minute. În acest timp, nu deschideți deloc capacul oalei și nu amestecați, ci lăsăți orezul să se fiarbă încet sub capac.
Între timp, într-o tigaie prăjiți caju cu câteva picături de ulei. Lăsați deoparte. După ce orezul s-a fiert, ridicați capacul oalei, adăugați untul, caju prăjit și menta proaspătă. Amestecați totul ușor și puneți pe platoul de servit sau pe o farfurie. Garnisiți cu încă puțină mentă proaspătă și încă puțin caju.
Enjoy!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!