Orez persan

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

2

Orez All season Băneasa

Ingrediente

  • 200g orez basmati Băneasa
  • 220ml apă
  • 1 linguriță sare
  • 1 baton scorțișoară
  • 5 păstăi cardamom verde
  • 1 steluță anason
  • 7 boabe ienibahăr
  • 1 vârf cuțit șofran
  • 50g unt
  • 100g caju
  • Mentă proaspătă

Mod de preparare

Dacă nu știți cum să mai pregătiți orezul, vă las aici o idee absolut fabuloasă! Poate unora dintre voi nu vă place orezul fiert simplu și doriți să îl aromatizați cu ceva condimente. Deși multă lume asociază orezul simplu fiert cu mâncarea de spital, dacă îl preparați corect și cu condimentele potrivite, orezul poate căpăta un gust minunat și o textură perfectă!

Pentru a pregăti orezul persan aromat aveți nevoie de orez basmati, acest orez cu bob subțire și conținut mic de amidon. În plus, aveți nevoie și de câteva condimente întregi. Chiar dacă veți găși printre condimente și scorțișoară, să știți că nu veți simți gust de dulce sau prea aromat, condimentele întregi nu fac decât să dea o aromă suavă orezului fără să îl condimenteze în execes.

Spre deosebire de orezul cu bob rotund care conține mult mai mult amidon, acest orez basmati reușește să își păstreze formă și textura în timpul gatirii. Însă pentru acest lucru, trebuie să respectăm niște pași simpli.

Atunci când am vorbit despre orezul chinezesc fiert simplu, am specificat cât de important este faptul să nu amestecăm prea mult orezul în timpul gătirii.

Eu am ales astăzi orezul basmati premium selection de la Băneasa. De ceva timp ei au adus în portofoliul lor și o gama largă de orez printre care și cel basmati. L-am testat astăzi și am fost tare încântată de el!

Pasul 1

Pentru început, turnați 2 linguri de apă fiartă peste șofran și amestecați bine, lăsăți să se infuzeze pentru câteva minute.

Pasul 2

Spălați orezul basmati în 3-4 ape până ce apă în care stă este limpede. Puneți orezul scurs de apă într-o cratiță și turnați peste el 220 ml apă împreună cu o linguriță de sare. Puneți cratița pe foc și aduceți în punctul de fierbere. Amestecați ușor pentru ca orezul să nu se lipească de fundul oalei.

Pasul 3

Adăugați peste orez batonul de scorțișoară, cardamomul, anasonul, ienibahărul și șofranul amestecat cu apă. Amestecați totul bine, acoperiți oala cu un capac etanș și dați pe foc foarte mic pentru 12 minute. În acest timp, nu deschideți deloc capacul oalei și nu amestecați, ci lăsăți orezul să se fiarbă încet sub capac.

Pasul 4

Între timp, într-o tigaie prăjiți caju cu câteva picături de ulei. Lăsați deoparte. După ce orezul s-a fiert, ridicați capacul oalei, adăugați untul, caju prăjit și menta proaspătă. Amestecați totul ușor și puneți pe platoul de servit sau pe o farfurie. Garnisiți cu încă puțină mentă proaspătă și încă puțin caju.

Enjoy!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2