Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Italienii folosesc foarte mult cârnatul proaspăt în rețetele lor de sosuri pentru paste. De ce? Pentru că astfel carnea este deja condimentată, nu e nevoie să adăugăm ulei pentru că avem grăsimea din cârnat, iar în funcție de tipul de cârnat folosit (de vită, de porc, de oaie, mai iute sau mai condimentat) vom avea sosuri unice de fiecare dată.
Ce cârnați trebuie să alegem pentru rețeta de Paste cu cârnați și sos alb? În principiu, cârnații care vă plac cel mai mult: cu boia sau condimente, din tipul de carne preferat: pentru un gust mai intens, puteți folosi cârnați de oaie. Pentru mai puțină grăsime? Cârnați de mangaliță. Pentru gusul de “mâncare de la mama”, cârnații de casă, înainte de a fi afumați.
E foarte important să folosiți cârnați proaspeți, cărora pur și simplu le îndepărtați membrana și îi prăjiți în tigaie, fără adaos de ulei, având grijă să îi sfărâmați foarte bine cu o lingură de lemn, în timp ce se prăjesc. Astfel obțineți bucățele potrivite pentru un sos.
Pregătim o tigaie încăpătoare, anti-aderentă. Îndepărtăm membrana cârnaților. Îi prăjim în tigaie, fără adaos de ulei sau grăsime. Avem grijă să îi rupem cu spatula în bucăți cât mai mici.
Când sunt frumos rumeniți, adăugăm ceapă și călim împreună 1-2 minute sau până ceapa e moale. Stingem cu vin și lăsăm alte 2 minute la foc mare, până iese alcoolul din vin. Turnăm smântână dulce, amestecăm. Punem și spanacul.
Lăsăm sosul să fiarbă 3-4 minute. Adăugăm apoi parmesanul proaspăt dat pe răzătoare și condimentăm după gust cu sare și piper.
Punem la fiert 3 litri de apă cu puțină sare. Când apa clocotește, punem la fiert pennele. Le lăsăm să fiarbă 8 minute, conform timpului indicat pe ambalaj. Le adăugăm peste sos, cu o spumieră. Amestecăm totul foarte bine.
Servim pastele cu cârnați și sos alb fierbinți, cu extra parmesan și pătrunjel verde tocat mărunt.
Să vă fie de cel mai bine!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!