Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Italienii folosesc foarte mult cârnatul proaspăt în rețetele lor de sosuri pentru paste. De ce? Pentru că astfel carnea este deja condimentată, nu e nevoie să adăugăm ulei pentru că avem grăsimea din cârnat, iar în funcție de tipul de cârnat folosit (de vită, de porc, de oaie, mai iute sau mai condimentat) vom avea sosuri unice de fiecare dată.
Ce cârnați trebuie să alegem pentru rețeta de Paste cu cârnați și sos alb? În principiu, cârnații care vă plac cel mai mult: cu boia sau condimente, din tipul de carne preferat: pentru un gust mai intens, puteți folosi cârnați de oaie. Pentru mai puțină grăsime? Cârnați de mangaliță. Pentru gusul de “mâncare de la mama”, cârnații de casă, înainte de a fi afumați.
E foarte important să folosiți cârnați proaspeți, cărora pur și simplu le îndepărtați membrana și îi prăjiți în tigaie, fără adaos de ulei, având grijă să îi sfărâmați foarte bine cu o lingură de lemn, în timp ce se prăjesc. Astfel obțineți bucățele potrivite pentru un sos.
Pregătim o tigaie încăpătoare, anti-aderentă. Îndepărtăm membrana cârnaților. Îi prăjim în tigaie, fără adaos de ulei sau grăsime. Avem grijă să îi rupem cu spatula în bucăți cât mai mici.
Când sunt frumos rumeniți, adăugăm ceapă și călim împreună 1-2 minute sau până ceapa e moale. Stingem cu vin și lăsăm alte 2 minute la foc mare, până iese alcoolul din vin. Turnăm smântână dulce, amestecăm. Punem și spanacul.
Lăsăm sosul să fiarbă 3-4 minute. Adăugăm apoi parmesanul proaspăt dat pe răzătoare și condimentăm după gust cu sare și piper.
Punem la fiert 3 litri de apă cu puțină sare. Când apa clocotește, punem la fiert pennele. Le lăsăm să fiarbă 8 minute, conform timpului indicat pe ambalaj. Le adăugăm peste sos, cu o spumieră. Amestecăm totul foarte bine.
Servim pastele cu cârnați și sos alb fierbinți, cu extra parmesan și pătrunjel verde tocat mărunt.
Să vă fie de cel mai bine!