Paste cu chiftele

Autor rețeță:
Forbes Kids

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • 350 g spaghetti Băneasa
  • 400 g piept de curcan tocat
  • 100 ml lapte
  • 2 felii de pâine
  • 4 căței de usturoi medii
  • 1 ceapă medie
  • 1 ou mare
  • 2 linguri parmezan ras
  • 750 ml passata de roșii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 frunze busuioc verde
  • parmezan ras pentru servit
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Astăzi îți propunem o rețetă adorată de copii și nu numai: PASTE CU CHIFTELE!

Spaghetti cu chiftele (carne tocată) – o rețetă italiano-americană, cu sos de roșii. Un deliciu! Un fel de mâncare clasic și gustos, perfect pentru o cină în familie. Această rețetă combină spaghetele al dente cu chifteluțele suculente, preparate dintr-un amestec de carne tocată, condimente aromate și ierburi proaspete.

Totul este îmbrăcat într-un sos bogat de roșii. Servite cu parmezan deasupra și cu un strop de ulei de măsline, spaghetele cu chiftele sunt o alegere delicioasă!

 

Pasul 1

Pune feliile de pâine la înmuiat în lapte, după care o storci bine.

Deasupra adaugă carnea tocată, pâinea stoarsă, 2 câței de usturoi pisat, oul, sarea și piperul dupâ gust, 2 linguri cu parmezan ras. Amestecă bine.

Pasul 2

Formează chiftele mici, rotunde și prășește-le în ulei încins. Scoate-le pe prosoape absorbante.

Pasul 3

Într-o tigaie largă și adâncă, încinge pe foc mediu uleiul de măsline, adaugă ceapa tocată mărunt și 2 căței zdrobiți de usturoi. Presară un praf de sare și călește-le, amestecând frecvent, până se înmoaie ceapa.

Pasul 4

Toarnă passata de roșii, pune busuiocul tocat mărunt și lasă să fiarbă la foc mic, 30 de minute. Adaugă chiftelele, amestecă și oprește focul.

Pasul 5

Fierbe pastele conform timpului indicat pe ambalaj, după care scurge-le bine și adaugă deasupra sosul cu chiftele. Amestecă bine.

Servește-le cu parmezan ras!
Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...