Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Paste cu chiftele
Astăzi îți propunem o rețetă adorată de copii și nu numai: PASTE CU CHIFTELE!
Spaghetti cu chiftele (carne tocată) – o rețetă italiano-americană, cu sos de roșii. Un deliciu! Un fel de mâncare clasic și gustos, perfect pentru o cină în familie. Această rețetă combină spaghetele al dente cu chifteluțele suculente, preparate dintr-un amestec de carne tocată, condimente aromate și ierburi proaspete.
Totul este îmbrăcat într-un sos bogat de roșii. Servite cu parmezan deasupra și cu un strop de ulei de măsline, spaghetele cu chiftele sunt o alegere delicioasă!
Pune feliile de pâine la înmuiat în lapte, după care o storci bine.
Deasupra adaugă carnea tocată, pâinea stoarsă, 2 câței de usturoi pisat, oul, sarea și piperul dupâ gust, 2 linguri cu parmezan ras. Amestecă bine.
Formează chiftele mici, rotunde și prășește-le în ulei încins. Scoate-le pe prosoape absorbante.
Într-o tigaie largă și adâncă, încinge pe foc mediu uleiul de măsline, adaugă ceapa tocată mărunt și 2 căței zdrobiți de usturoi. Presară un praf de sare și călește-le, amestecând frecvent, până se înmoaie ceapa.
Toarnă passata de roșii, pune busuiocul tocat mărunt și lasă să fiarbă la foc mic, 30 de minute. Adaugă chiftelele, amestecă și oprește focul.
Fierbe pastele conform timpului indicat pe ambalaj, după care scurge-le bine și adaugă deasupra sosul cu chiftele. Amestecă bine.
Servește-le cu parmezan ras!
Poftă bună!