Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acasa > Rețete > Fel Principal > Tagliatelle cu pesmet crocant
Am ales pastele 100% grâu dur de la Paste Băneasa, paste făcute exact ca în Italia și pe care, știți foarte bine, le folosesc în Teo’S Kitchen de aproape 2 ani! De data aceasta am folosit tagliatelle, pentru că este genul de rețetă în care se potrivesc pastele lungi. Desigur, puteți folosi și spaghetti. Și, aporopo de pastele 100% grâu dur de la Băneasa, vă reamintesc că de curând și-au schimbat ambalajul și le veți găși la raft în varianta de ambalaj la pungă, nu la cutie.
Doriți să adăugați și mai multă savoare? Foarte simplu! Puteți pune în tagliatelle file de anșoa (foarte utilizat în regiunea Calabria, de unde provine această rețeta), cubulețe de bacon sau 1-2 linguri de pesto cu busuioc! Tagliatelle cu pesmet crocant este o rețetă foarte versatilă, în care puteți adăuga ingredientele voastre preferate pentru a da gustul pe care îl doriți. Dacă vă plac pastele picante, adăugați și fulgi chili, nu veți regreta!
La capitolul “pesmet” am ales să folosesc pesmetul panko de la Paste Băneasa, care este un pesmet foarte crocant, un pesmet special, care devine și mai crocant la prăjire. Desigur, puteți folosi și pesmetul auriu granulat și pesmetul cu boia, pentru un plus de aromă.
Fierbem pastele în 3 litri de apă cu o lingură de sare, urmărind timpul de fierbere de pe ambalaj pentru a fierbe pastele al dente. Cât timp pastele fierb, ne ocupăm de sos.
Într-o tigaie încăpătoare, încingem 2 linguri ulei de măsline și o lingură unt. Prăjim pesmetul până e rumenit și crocant. Condimentăm cu ierburile aromatice.
Scoatem pesmetul din tigaie și îl lăsăm deoparte. În aceeași tigaie, calim ceapă și usturoiul în puțin ulei de măsline, până ceapă devine translucidă. Le calim la foc mic, amestecând des, pentru a nu arde usturoiul, care devine amar când e prea rumenit. Condimentam cu sare, piper, oregano.
Peste amestecul de ceapă punem pastele fierte, pesmetul crocant, parmesan și cca ½ polonic din apa în care au fiert pastele. Amestecăm bine și lăsăm la foc mare 1-2 minute sau până pastele sunt bine legate.
Tagliatelle cu pesmet crocant este o rețetă care va impresiona pe toată lumea, vă garantez! Nu te-ai aștepta niciodată de la o rețetă atât de simplă să fie atât de savuroasă, dar vă promit că ESTE!
Să vă fie de cel mai bine!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!