Tagliatelle cu pesmet crocant

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 240 tagliatelle 100% grâu dur Paste Băneasa
  • 50ml ulei de măsline
  • o lingură unt
  • o ceapă albă mică, tăiată fin
  • 4-5 căței usturoi trecuți prin presă
  • sare, piper, oregano după gust
  • 100g pesmet Panko Băneasa
  • 2 linguri mix de ierburi aromatice (busuioc, oregano, cimbru, rozmarin)
  • 100g parmesan dat pe răzătoare

Mod de preparare

Am ales pastele 100% grâu dur de la Paste Băneasa, paste făcute exact ca în Italia și pe care, știți foarte bine, le folosesc în Teo’S Kitchen de aproape 2 ani! De data aceasta am folosit tagliatelle, pentru că este genul de rețetă în care se potrivesc pastele lungi. Desigur, puteți folosi și spaghetti. Și, aporopo de pastele 100% grâu dur de la Băneasa, vă reamintesc că de curând și-au schimbat ambalajul și le veți găși la raft în varianta de ambalaj la pungă, nu la cutie.

Doriți să adăugați și mai multă savoare? Foarte simplu! Puteți pune în tagliatelle file de anșoa (foarte utilizat în regiunea Calabria, de unde provine această rețeta), cubulețe de bacon sau 1-2 linguri de pesto cu busuioc! Tagliatelle cu pesmet crocant este o rețetă foarte versatilă, în care puteți adăuga ingredientele voastre preferate pentru a da gustul pe care îl doriți. Dacă vă plac pastele picante, adăugați și fulgi chili, nu veți regreta!

La capitolul “pesmet” am ales să folosesc pesmetul panko de la Paste Băneasa, care este un pesmet foarte crocant, un pesmet special, care devine și mai crocant la prăjire. Desigur, puteți folosi și pesmetul auriu granulat și pesmetul cu boia, pentru un plus de aromă.

Pasul 1

Fierbem pastele în 3 litri de apă cu o lingură de sare, urmărind timpul de fierbere de pe ambalaj pentru a fierbe pastele al dente. Cât timp pastele fierb, ne ocupăm de sos.

Pasul 2

Într-o tigaie încăpătoare, încingem 2 linguri ulei de măsline și o lingură unt. Prăjim pesmetul până e rumenit și crocant. Condimentăm cu ierburile aromatice.

Pasul 3

Scoatem pesmetul din tigaie și îl lăsăm deoparte. În aceeași tigaie, calim ceapă și usturoiul în puțin ulei de măsline, până ceapă devine translucidă. Le calim la foc mic, amestecând des, pentru a nu arde usturoiul, care devine amar când e prea rumenit. Condimentam cu sare, piper, oregano.

Pasul 4

Peste amestecul de ceapă punem pastele fierte, pesmetul crocant, parmesan și cca ½ polonic din apa în care au fiert pastele. Amestecăm bine și lăsăm la foc mare 1-2 minute sau până pastele sunt bine legate.

Tagliatelle cu pesmet crocant este o rețetă care va impresiona pe toată lumea, vă garantez! Nu te-ai aștepta niciodată de la o rețetă atât de simplă să fie atât de savuroasă, dar vă promit că ESTE!

Să vă fie de cel mai bine!

Tagliatelle cu pesmet crocant – Tot ce trebuie să știi despre rețetă

  • Este o rețetă care a pornit din Sudul Italia, locul în care ingredientele simple, fac minuni! Sudul Italiei, regiunea cea mai săracă din peninsulă, a produs de-a lungul istoriei culinare unele dintre cele mai spectaculoase rețete, cunoscute și apreciate la nivel Mondial. Chiar dacă aveau puține ingrediente la îndemână, chiar dacă nu sunt rețete foarte spectaculoase ca mod de preparare, uimesc prin combinația de gusturi și arome, de ierburi aromatice și sosuri. De aici își are originea și rețeta noastră de azi, Tagliatelle cu pesmet crocant;
  • Tocmai pentru că nu este o rețetă complicată, ci una cu ingrediente simple, este important ca toate ingredientele să fie de cea mai bună calitate, alese cu grijă.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

12

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

3