Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Această rețetă delicioasă combină bucățele fragede de pui cu legume proaspete și paste al dente, totul într-un preparat ușor, plin de arome vibrante. Perfect pentru prânzuri rapide sau cine savuroase alături de cei dragi!
Tăiem puiul cubulețe de 2x2cm. Amestecăm făina cu mixul de condimente. Dăm puiul prin făină, astfel încât cubulețele să fie bine acoperite, într-un strat uniform. Scuturăm excesul.
Prăjim cubulețele de pui în tigaie, în ulei încins, până sunt rumenite pe toate părțile. Le prăjim la foc mediu spre mic, astfel încât să se prăjească și la interior. Le scoatem din tigaie într-un bol, pe șervet de bucătărie, pentru a absorbi excesul de ulei.
În aceeași tigaie (mai adăugăm puțin ulei dacă este nevoie), călim ceapa, ardeii, dovlecel și vânăta. Legumele trebuie tăiate în cubulețe de aceleași dimensiuni. Condimentăm după gust și le călim la foc moale, până legumele sunt moi.
Adăugăm roșiile cherry tăiate jumătăți și 100-150ml apă și lăsăm să fiarbă la foc mare până roșiile sunt făcute și avem un sos.
Între timp fierbem pastele în 5 litri de apă, cu o linguriță de sare, timpul indicat pe ambalaj. Odată fierte pastele, le scurgem, fără a le trece pe sub jet de apă rece și le adăugăm peste legume. Adăugăm și puiul și amestecăm foarte bine și lăsăm să mai dea un clocot.
Rețeta de Paste cu pui și legume este gata! Servim cu mult parmezan proaspăt răzuit și, în funcție de preferințe, ierburi aromatice – oregano, busuioc, pătrunjel.
Să vă fie de cel mai bine!