Spirale Băneasa cu sos Alfredo și pui

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

…o sursă infinită de inspirație…

Pasiunea culinară a Cristinei de la Divă in Bucătărie se regăsește în multitudinea de rețete delicioase și atent pregătite, iar plăcerea ei de a găti ajunge și în farfuriile noastre!

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

3

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 300g spirale cu 2 ouă Băneasa
  • 1 buc. piept de pui
  • 1 linguriță sare
  • 100g unt
  • 200ml smântână pentru gătit
  • 150g parmezan ras
  • 1-2 căței usturoi pisați
  • sare
  • piper
  • câteva fire de pătrunjel verde

Mod de preparare

Rețeta de paste cu sos Alfredo este perfectă pentru iubitorii de paste cu sos alb.

Se pregătește rapid, este foarte cremoasă și aromată!

Pasul 1

Pregătim pieptul de pui la grătar, apoi radem parmezanul.

Pasul 2

Punem pastele la fiert într-o oală mare, în care adăugăm sare. Pastele le fierbem cât să fie al dente, cât scrie pe pachet – niciun minut mai mult.

Cât timp acestea se fierb pregătim sosul: topim untul într-o tigaie și călim foarte puțin usturoiul, adăugăm smântână lăsăm 1 minut la foc mic.

Pasul 3

Punem 3/4 din parmezanul ras peste smântână, puțină sare și piper proaspăt măcinat și amestecăm.

Pasul 4

Pastele fierte și scurse de apă vor fi puse peste sos împreună cu pieptul de pui tăiat fâșii și puțin pătrunjel verde tocat, apoi amestecăm până se omogenizează.

Le servim imediat, adăugând un plus de parmezan în fiecare farfurie și ornăm cu frunze de pătrunjel verde.

Simplu, rapid și bun!

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Paste alla Norma15
Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

3