Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Tagliatelle Arrabbiata
Tagliatelle Arrabbiata este un preparat emblematic al bucătăriei italiene, care îmbină cu eleganță naturalețea ingredientelor cu intensitatea gustului. Tagliatellele Trafilata al Bronzo, grație texturii lor poroase, absorb perfect sosul picant și aromat, pregătit din roșii, ardei iute, usturoi și fulgi de chilli.
Sotate delicat în ulei de măsline extravirgin, ingredientele își păstrează savoarea naturală și creează un echilibru armonios, accentuat subtil de un praf de zahăr, sare și piper proaspăt măcinat. Adăugate la final, pătrunjelul proaspăt adaugă prospețime și culoare, iar Parmigiano Reggiano conferă preparatului profunzime, o textură bogată și un plus de savoare.
Această rețetă este o alegere ideală pentru cei care apreciază rafinamentul preparatelor mediteraneene, cu arome intense, texturi bine conturate și un caracter inconfundabil, specifice tradiției gastronomice italiene.
Toacă rondele, cu cuțitul, un ardei iute și trei căței de usturoi. Apoi, într-o tigaie încăpătoare, pune 40ml ulei de măsline extravirgin și adaugă ardeiul, usturoiul și fulgii de chilli. Pune un praf de sare și gătește ingredientele 2-3 minute.
Adaugă în tigaie roșiile întregi la conservă și zdrobește-le folosind un zdrobitor de cartofi. Adaugă un praf de sare, un praf de piper negru proaspăt măcinat și un praf de zahăr, apoi amestecă.
Într-o oală, fierbe 8 minute pastele.
În acest timp, toacă mărunt o legătură de pătrunjel. Adaugă în tigaia în care prepari sosul 30g de Parmigiano Reggiano, ras, și pătrunjelul tocat, apoi amestecă.
După ce pastele sau fiert, pune-le în tigaia în care ai gătit sosul, adaugă încă 30g de Parmigiano Reggiano ras, apoi amestecă bine întregul preparat.
Tagliatellele Arrabbiata sunt gata și, înainte de a le servi, poți adăuga, după bunul plac, încă puțin parmezan și pătrunjel proaspăt tocat. Poftă bună!