Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Ce înseamnă “potroace”? POTROÁCĂ, potroace, s. f. 1. (La pl.) Ciorbă din măruntaie de pasăre, acrită cu borș sau cu zeamă de varză; măruntaie de pasăre cu care se prepară această ciorbă. ♦ (Adverbial și adjectival) Foarte acru. 2. Mâncare foarte sărată. ♦ (Adjectival și adverbial) Foarte sărat. Cu alte cuvinte în afară de cele mai sus citate, din DEX? Ciorbă de potroace este o ciorbă acră, absolut delicioasă!
În varianta mea de Ciorbă de potroace, acrim ciorba cu “moare” sau zeamă de varză, folosim măruntaie de curcan și pentru un plus de gust și consistență, servim ciorbă cu fidea. Și nu vorbim de orice fel de fidea, ci de fideaua scurtă cu 8 ouă de la Paste Băneasa. Pentru prepararea acestui tip de fidea se folosește ou lilchid, de aici culoarea și gustul deosebite. Este exact ca și fideaua de casă pe care o pregătesc mamele și bunicile noastre.
Voi știți deja că sunt mare fac al tuturor tipurilor de fidea cu ouă de la Paste Băneasa și le consider cu adevărat niște paste care pot fi considerate “de casă”.
Fierbem carnea în 5 litri de apă cu sare, spumăm des. Carnea este fiartă când furculița intră ușor în toate bucățile de carne.
Separat, călim ceapa și legumele în ulei, până legumele sunt al dente. Stingem cu zeamă de varză și adăugăm în oala de ciorbă, peste carnea fiartă.
Lăsăm să dea câteva clocote împreună sau până legumele sunt fierte. La ultimul clocot, adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt.
Fierbem fideaua în apă cu sare, urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Punem în fiecare farfurie 2-3 linguri de fidea, apoi ciorba de potroace.
Ciorba de potroace cu fidea este o ciorbă care va intra cu siguranță în repertoriul vostru permanent de rețete! Se pregătește ușor, hrănește întreagă familie și este foarte consistentă.
Poftă bună!