Ciorbă de potroace cu fidea

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

8

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 250g fidea scurtă cu 8 ouă Paste Băneasa
  • ½ țelină mare
  • o rădăcină mare de păstârnac
  • ½ kg morcovi
  • 2 cepe albe
  • 2 kg măruntaie și tacâm de curcan (inimă, pipote, aripi)
  • 100ml ulei
  • sare, piper, ierburi aromatice după gust
  • 500-700ml zeamă de varză
  • 2 legături pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Ce înseamnă “potroace”? POTROÁCĂ, potroace, s. f. 1. (La pl.) Ciorbă din măruntaie de pasăre, acrită cu borș sau cu zeamă de varză; măruntaie de pasăre cu care se prepară această ciorbă. ♦ (Adverbial și adjectival) Foarte acru. 2. Mâncare foarte sărată. ♦ (Adjectival și adverbial) Foarte sărat. Cu alte cuvinte în afară de cele mai sus citate, din DEX? Ciorbă de potroace este o ciorbă acră, absolut delicioasă!

În varianta mea de Ciorbă de potroace, acrim ciorba cu “moare” sau zeamă de varză, folosim măruntaie de curcan și pentru un plus de gust și consistență, servim ciorbă cu fidea. Și nu vorbim de orice fel de fidea, ci de fideaua scurtă cu 8 ouă de la Paste Băneasa. Pentru prepararea acestui tip de fidea se folosește ou lilchid, de aici culoarea și gustul deosebite. Este exact ca și fideaua de casă pe care o pregătesc mamele și bunicile noastre.

Voi știți deja că sunt mare fac al tuturor tipurilor de fidea cu ouă de la Paste Băneasa și le consider cu adevărat niște paste care pot fi considerate “de casă”.

Pasul 1

Fierbem carnea în 5 litri de apă cu sare, spumăm des. Carnea este fiartă când furculița intră ușor în toate bucățile de carne.

Pasul 2

Separat, călim ceapa și legumele în ulei, până legumele sunt al dente. Stingem cu zeamă de varză și adăugăm în oala de ciorbă, peste carnea fiartă.

Pasul 3

Lăsăm să dea câteva clocote împreună sau până legumele sunt fierte. La ultimul clocot, adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt.

Pasul 4

Fierbem fideaua în apă cu sare, urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Punem în fiecare farfurie 2-3 linguri de fidea, apoi ciorba de potroace.

Ciorba de potroace cu fidea este o ciorbă care va intra cu siguranță în repertoriul vostru permanent de rețete! Se pregătește ușor, hrănește întreagă familie și este foarte consistentă.

Poftă bună!

Tot ce trebuie să știi despre rețeta de Ciorbă de potroace cu fidea:

  • Ciorba de potroace este delicioasă dacă este acrită cu moare sau zeamă de varză. Noi nu avem varză la butoi, așa că am mers la piață. În toate locurile în care se vinde varză murată, se vinde și zeamă de varză;
  • Desigur, nu e musai să folosiți măruntaie de curcan, se pot folosi și de pui sau găină, dar ciorba de potroace de curcan este CEA mai CEA, promit!
  • Eu călesc legumele în puțin ulei și le condimentez bine înainte de a le adăuga în supă. Mai întâi fierb carnea și o spumez foarte bine, abia apoi adaug legumele călite. Astfel, legumele fierb mai puțin și rămân crocante iar carnea este foarte bine fiartă și efectiv se topește în gură;
  • Puteți fierbe fideaua scurtă cu 8 ouă și direct în supă, dar eu prefer să o fierb separat, mai ales dacă fac o cantitate mare de ciorbă, pentru că, după o noapte de stat la rece, ciorba se îngroașă de la amidonul de pe paste. În plus, fideaua proaspăt fiartă este delicioasă, așa că prefer să o fierb înainte de a servi ciorba.
Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...