Supă de cocoș cu fidea Băneasa

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

4

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • fidea scurtă cu ouă Băneasa 200g
  • 1 cocoș micuț (2 kg)
  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 felie țelină
  • 1 ceapă mare
  • 1 cățel de usturoi
  • 1/2 ardei gras
  • sare
  • 6-7 boabe piper
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Regăsiți toți pașii rețetei mai jos!

Merită încercată!

Poftă bună!

Pasul 1

Punem cocoșul la fiert în 2 litri de apă nesărată (cât să fie acoperit de apă) și îl lăsăm să fiarbă în jur de 15 de minute, la foc mediu. După acest interval aruncăm această supă și punem iar la fiert cocoșul în apă curată. Dacă face încă spumă avem grijă să luăm spuma pentru a ne rămâne supa limpede. Fierbem la foc mic-mediu până dă semne carnea că începe să fie pregătită. Adăugăm zarzavaturile la fiert, un cățel de usturoi, boabe de piper și fierbem la foc mic-mediu. Pentru ca ceapă să rămână întreagă o înțepăm cu 2 scobitori dintr-o parte în alta.

Pasul 2

Supa va fierbe în funcție de cât de “tânăr” este cocoșul din dotare. Păsările mele nu apucă bătrânețile, fapt pentru care fierb destul de repede, dar se fierb și mai repede dacă sunt cumpărate din supermarket. Cu 5 minute înainte să oprim focul adăugăm sare.

Luăm de pe foc supă și o strecurăm pentru a rămâne clară. Putem lasă morcovii în supă în bucăți mai mari sau cubulețe. Copilul meu preferă supă clară cu fidea, așa că mă conformez dorințelor lui.

Pasul 3

Pregătim fideaua pentru fiert doar cât consumăm la masă respectivă.
Punem supa strecurată la fiert cu fideaua și o lăsăm pe foc conform instrucțiunilor de pe pachet.

O servim caldă, cu puțin pătrunjel verde, proaspăt tocat.
Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

6

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4