Paste cu gorgonzola și nucă

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

3

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • 250g fusilli din grâu dur Antonio di Vaio
  • 250g gorgonzola picantă
  • 250ml smântână pentru gătit
  • 2.5 lingurițe sare pentru fiert pastele
  • 1/4 linguriță piper proaspăt măcinat
  • 3 linguri parmezan ras
  • 3 fire cimbrișor
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Rețeta de paste cu gorgonzola și nucă se afce simplu, rapid și foarte ușor. Brânzs gorgonzola este cunoscută pentru aroma sa puternică și textura cremoasă. Este originară din regiunea Lombardia și este una cele mai apreciate brânzeturi din bucătăria internațională.

Există două variante: Gorgonzola Dolce sau Gorgonzola Piccante. Rețeta originală de paste cu gorgonzola și nucă se face cu cea dulce, dar chiar și bucătării italieni o aleg de multe ori pe cea picantă. Varianta picantă are aromă mai intensă și textură mai sfărâmicioasă. Acest lucru se datorează unei perioade mai lungi de maturare.

Pasul 1

Pentru început am pus apa pentru paste la fiert. Când a dat în clocot am adăugat sarea. Pentru această rețetă am ales paste din grâu fusilli de la Antonio di Vaio. Au un conținut ridicat de proteine ce aduc organismului un aport important de fibre și substanțe nutritive. Sosul cu gorgonzola merge de minune cu aceste paste. Am fiert pastele timp de 8 minute din momentul în care apa a dat iar în clocot.

Pasul 2

În acest timp, sm pregătit sosul. Într-o tigaie foarte largă și adâncă am pus la încălzit smântâna de gătit, la foc mic.

Pasul 3

Am tăiat brânză în cuburi, ca să se topească mai repede, apoi am pus-o peste smântână. Am lăsat-o pe foc până când s-a topit și a mai dat în câteva clocote.

Pasul 4

În acest timp am tocat nuca prăjită în prealabil. Am păstrat puțină nucă pentru decor. Pastele s-au fiert între timp, așa că le-am strecurat și le-am pus peste sos. Am adagat nucă și am amestecat până s-au acoperit complet cu sosul gorgonzola.

Pasul 5

Le-am împărțit în farfurii, apoi am presărat piper proaspăt măcinat, parmezan ras, nucă tocată și câteva fire de cimbrișor.

Poftă bună!

SFATURI:

  • Pentru ca rețeta de paste cu gorgonzola și nucă să iasă gustoasă trebuie să fierbi pastele conform intrucțiunilor de pe pachet;
  • Dacă le fierbi prea mult se vor înmuia și nu vor mai avea gustul pe care îl cauți;
  • Pentru fiecare 100 g de paste ai nevoie de 1 l de apă și 1 linguriță de sare;
  • Nu pui niciodată ulei în apa în care fierb sau după scurgere, căci sosul nu se mai lipește de ele.
  • Nu clăti pastele după fierbere, căci sosul nu se mai lipește de ele;
  • Prăjește nucile câteva minute înainte de a le toca pentru a le potența gustul;
  • Rețeta de paste cu gorgonzola și nucă va deveni și preferata ta dacă urmezi sfaturile și pașii indicați în rețeta;
  • Dacă vrei să vezi cum se pregătește rețeta îți las rețeta în format video. Mai jos găsești explicațiile scrise cu poze.
Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...