Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Penne cinque formaggi
Penne cinque formaggi este o rețetă italiană savuroasă și, totodată, un adevărat festin pentru pasionații de brânzeturi. Pennele Rigate Trafilata al Bronzo se remarcă prin textura lor poroasă, ușor aspră, obținută prin fabricarea în matrițe de bronz, ceea ce le permite să rețină perfect sosul cremos și aromele sale intense.
Acest detaliu face diferența, transformând fiecare îmbucătură într-o explozie de gust. Sosul reunește, armonios, cinci brânzeturi alese cu grijă: gorgonzola, pentru o notă ușor picantă și cremoasă, brânza brie, cu textură fină și gust delicat, cheddar, ce adaugă profunzime și o aromă ușor dulceagă, brânza roquefort, intensă, cu accente sărate și Parmigiano Reggiano, ras proaspăt pentru un plus de gust și eleganță.
Acest preparat îmbină cu măiestrie texturile catifelate și aromele complexe, completat de un strop de piper negru proaspăt măcinat. Rețeta este ideală pentru cinele relaxate sau ocaziile speciale în care dorești să aduci în farfurie pasiunea și bogăția bucătăriei italiene.
Într-o oală mare, pune la fiert 4 litri de apă. Când apa clocotește, adaugă o lingură de sare și apoi adaugă pennele, fierbându-le timp de 8 minute, conform indicațiilor de pe ambalaj.
Într-o tigaie, suficient de încăpătoare pentru a adăuga ulterior pastele, toarnă smântâna lichidă. Pune tigaia pe foc mediu și las-o 1-2 minute, până începe să fiarbă ușor. În continuare adaugă pe rând brânza gorgonzola, brânza brie, brânza cheddar și brânza roquefort. Amestecă până când toate brânzeturile s-au topit complet și sosul devine omogen.
Adaugă pastele fierte și scurse de apă direct în tigaia cu sos și amestecă bine ca să se acopere uniform.
Asezonează cu piperul negru proaspăt măcinat, după gust.
Pastele sunt gata pentru a fi servite! Pune-le într-o farfurie și rade deasupra Parmigiano Reggiano.
Poftă bună!