Ștrudel cu mere și pere

Autor rețeță:
Forbes Kids

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

6

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 250g făină albă superioară Băneasa
  • 50g unt
  • 250g cremă de brânză (simplă)
  • 1kg mere
  • 500g pere
  • 80g zahăr
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 40g miez de nucă
  • un ou
  • zahăr pudră pentru decor

 

 

Mod de preparare

ȘTRUDEL CU MERE ȘI PERE – un desert tradițional care ne trimite direct în copilărie!

Este o alegere perfectă pentru zilele reci de toamnă sau pentru momentele în care simțim nevoia unui răsfăț dulce, pregătit în casă!

Enjoy!

Pasul 1

Într-un vas mai mare, amestecați făina cu smântâna și framântați, până obțineți un aluat potrivit de tare. La nevoie, mai completați cu făină.

 

Pasul 2

Curățați merele li perele de semințe ți tăiați-le cuburi.

În continuare, întindeți aluatul în foaie subțire, presărați-l cu pesmet și așezați fructele.

Presărați zahăr și scorțișoară și puneți pe toată suprafața miezul de nucă tocat în prealabil.

Rulați cât mai strâns și așezați ștrudelul pe o tavă cu hârtie de copt.

 

Pasul 3

Întroduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, până ce acesta capătă o culoare aurie.

Il scoateți de la cuptor, presărați zahăr pudră și îl lăsați să se răcească.

Este perfect pentru pachețelul celui mic la școală!
Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Choux-au-craquelin-cu-zmeura16-1017x1536
Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

25

Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

15