Frigărui cu mozzarella pane

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

14

Pesmet și panko Crăciun Băneasa

Ingrediente

  • 400g biluțe de mozzarella
  • 5 linguri făină albă superioară 000 Băneasa
  • 3 ouă
  • sare și piper după gust
  • 2 linguri mix de ierburi aromatice
  • 180g pesmet Panko Băneasa
  • ulei pentru prăjit
  • felii de mortadella/salam în stil Italian
  • măsline
  • felii de ardei copt
  • 200g tortellini

Mod de preparare

Frigărui cu mozzarella pane este unul din “acele” aperitive: frumoase, gustoase, perfecte pentru orice masă de sărbătoare!

De ce sunt delicioase aceste Frigărui cu mozzarella pane? Pentru că sunt o combinație inedită de gusturi și texturi, pe care le puteți adapta foarte simplu gusturilor voastre, dar și ingredientelor pe care le aveți în frigider!

Pesmetul Panko de la Băneasa – crusta perfectă de fiecare dată!

În rețeta de Frigărui cu mozzarella pane am ales să folosesc pesmetul Panko, un pesmet deosebit, care face o crustă ultra-mega-uber crocantă! Dacă nu l-ați încercat până acum, vă recomand rețeta de azi.

Iar azi am făcut mozzarella pane în crusta de panko cu muuuuulte ierburi aromatice! Pe frigărui mai găsim și tortellini, salami și mortadella, ardei copți și măsline. O mulțime de arome cu iz mediteranean, care fac rețeta noastră atât de gustoasă!

Pasul 1

Mai întâi scurgem foarte bine mozzarella din saramură și o tamponăm cu un prosop de hârtie pentru a fi perfect uscată. Batem ouăle ca pentru omletă, cu sare, piper și ierburile aromatice. Dăm biluțele de mozzarella prin făină, scuturăm excesul. Le dăm apoi prin ou și apoi prin panko.

Pasul 2

După ce dăm biluțele de mozzarella prin panko, le lăsăm să de odihnească 10 minute. Le prăjim apoi în baie de ulei, până sunt frumos rumenite. Le scoatem pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.

Pasul 3

Pentru Frigărui cu mozzarella pane, alternăm mozzarella pane, felii de ardei copt, salami, mortadella, măsline și tortellini. Le stropim cu puțin ulei de măsline și le condimentăm cu sare, piper, ierburi aromatice. DE-LI-CIOS!

Sper să vă placă rețeta de azi, arată excepțional și abia aștepta să ajungă pe masă voastră de Paste! Să vă fie de cel mai bine și, alături de prietenii mei de la Paste Băneasa, vă dorim mult spor în bucătărie și mai ales în pregătirile pentru Paște!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...