Brioșe cu cidru de mere

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12

Paste din grâu dur Iarnă Băneasa

Ingrediente

 • 300g făină cu praf de copt Băneasa (“Făină care crește singură”)
 • 150g zahăr brun
 • 1 linguriță scorțișoară măcinată
 • 125ml cidru de mere
 • 120g unt topit
 • 1 linguriță extract de vanilie
 • 1 ou mare
 • 60ml lapte

Pentru topping:

 • 50g zahăr tos
 • 1 linguriță scorțișoară
 • 60g unt

Mod de preparare

Brioșe cu cidru de mere – cele mai pufoase și aromate brioșe din această toamnă! Se pregătesc foarte ușor, după metoda clasică a brioșelor/muffins – într-un bol amestecăm ingredientele solide (făină, zahăr, arome), în alt bol cele lichide (ouă, cidru, lapte, unt topit). Apoi nu ne rămâne decât să le amestecăm și gata! Le putem da la cuptor!

Însă, în cazul rețetei noastre de Brioșe cu cidru de mere, nu trebuie să amestecăm făină și praf de copt, pentru că folosim “Făina care crește singură” de la Băneasa! Da da, ați citit bine! Este o făină specială de la Băneasa, care are deja praf de copt și este perfectă pentru produsele de patiserie: checuri, blat de tort, brioșe, prăjituri de casă. Succesul este garantat de fiecare dată!

Sunt perfecte pentru sezonul de toamna-iarnă. Extrem de aromate, cu note subtile de măr de la cidrul de mere, cu aromă de scorțișoară și zahăr brun și nuci crocante la fiecare îmbucătură. Înreaga casă miroase minunat! Puteți folosi esență de rom sau vanilie, în funcție de gusturi.

Puteți adăuga în compoziție nuci, alune, stafide, merișoare confiate sau chiar cubulețe de fructe sau rahat turcesc, în funcție de preferințele familiei voastre.

După ce coacem brioșele, le dăm prin unt și zahăr cu scorțișoară. Vor avea o crustă crocantă și super aromată!

Din cantitățile din rețetă, ies exact 12 bucăți de Brioșe cu cidru de mere, dar puteți foarte simplu să dublați rețeta, vor ieși la fel de pufoase!

Pasul 1

Încingem cuptorul la 180°C, punem chesele pentru brioșe în tava specială. Într-un bol amestecăm ingredientele uscate: făînă, zahăr brun, scorțișoară. Amestecăm bine și facem o gropiță în mijloc.

Pasul 2

În alt bol, amestecăm indredientele lichide: ou, lapte, unt topit, vanilie, cidru. Amestecăm și turnăm peste amestecul de făină. Omogenizăm cu țelul sau o cu lingură de lemn.

Cu ajutorul a două linguri sau folosind o cupă pentru înghețată, umplem formele pentru brioșe astfel încât să fie ¾ pline.

Coacem 25-30 minute sau până trec testul scobitorii. Între timp, amestecăm într-un bol ingredientele pentru topping: zahăr tos, scorțișoară. Topim untul în alt bol.

Pasul 3

După ce brioșele se răcoresc puțin, le dăm cu partea de sus prin unt topit, apoi prin amestecul de zahăr. Apoi le așezăm pe un grătar și le lăsăm complet la răcit.

Rețeta de Brioșe cu cidru de mere este gata și abia așteaptă să fie testată (și iubită de voi).

Dacă sunteți pasionați de prăjituri și dulciuri de casă și urmăriți diverse bloguri din Statele Unite sau Anglia, sigur ați remarcat în rețete termenul de “self rising flour”. Acum o găsim și la noi – Făina Băneasa cu praf de copt! Sper să vă bucurați de ea și să o folosiți cu drag în rețetele voastre, pentru cele mai pufoase preparate!

Să vă fie de cel mai bine!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

creveti-in-crusta-de-pesmet
Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

15

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

10