Sticks de mămăligă cu parmezan

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

30

Mămăligă All season Delizia

Ingrediente

  • 1kg mămăligă gata preparată Delizia
  • 50g parmezan proaspăt răzuit
  • o lingură de ulei de măsline
  • cimbru proaspăt
  • 30g făină albă 000 Băneasa
  • 30g unt
  • 250ml lapte
  • 80g parmezan proaspăt răzuit
  • sare și pipe după gust

Mod de preparare

STICKS DE MĂMĂLIGĂ CU PARMEZAN

Astăzi vă prezentăm un produs atât de gustos și de ușor de pregătit – mămăligă gata preparată Delizia!

Sunt o gustare rapidă și delicioasă; un aperitiv neașteptat, care va impresiona pe oricine il va gusta!

La prima vedere, arată ca niște sărățele, dar de fapt, sunt niște delicioase sticks-uri din mămăligă! Sunt crocante la exterior, precum sărățelele, dar moi la interior! Se fac de 10 ori mai simplu, iar pentru asta, folosim mămăliga gata preparată.

Nu are gluten, pentru că în mod natural, făina de mălai nu conține gluten. Are 0 conservanți și 0 grăsimi. Este o mămăligă fină, obținută prin pasteurizare și este sterilizată printr-un proces tehnologic modern. Tocmai din acest motiv, nu este necesar să o păstrați la frigider. Se menține foarte bine la temperatura camerei, însă, după ce o deschideți, recomandarea noastră este să o păstrați la frigider, pentru aporximativ 3/4 zile.

Sticks-urile de mămăligă le puteți servi cu un sos cremos de iaurt cu usturoi și pătrunjel sau cu un delicios sos de roșii.

Poftă bună!

Pasul 1

Tăiați mămăliga în bastonașe de mărimi potrivite și așezați-le într-o tavă cu hârtie de copt deasupra.

Pasul 2

Ungeți-le bine cu ulei de măsline pe toate părțile. Cel mai indicat ar fi să folosiți o pensulă pentru patiserie.

Presărați deasupra cimbru și parmezan din belșug. Încingeți cuptorul la 200 de grade Celsius și coaceți sticks-urile până se rumenesc frumos.

Pasul 3

Presărați amestecul de parmezan cu pesmet. Rotiți-le și repetați operațiunea, încercând să acoperiți și marginile cu compoziția uscată. Coaceți-le timp de 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 210 grade Celsius.

Pasul 4

Între timp, pregătiți sosul: într-o oală mică, topiți untul, adăugați făina și amestecați foarte bine cu telul până nu se mai formează cocoloașe.

Adăugați laptele și amestecați foarte bine. Lăsați la foc mic pentru aproximativ 4/5 minute.

Luați cratița de pe foc, adăugați parmezanul și amestecați până este încorporat.

Rețeta de STICKS DE MĂMĂLIGĂ CU PARMEZAN este gata și vă promitem că este delicioasă! Trebuie să o încercați!

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Budinca de gris cu fistic
Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

2

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

8

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

10