Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Gujoanele de pui, cunoscute și sub denumirea de „degetele de pui”, pregătite în crustă aurie cu boia dulce sunt preferatele copiilor, dar și ale părinților. Se gătesc sănătos, la cuptor, fără prăjeală. Le găsim foarte des în meniurile pentru petrecerile copiilor, dar și ale adulților ce aleg pregătirea puiului în acest mod. Însoțite de sosuri cu usturoi, garnitură din cartofi sau alte legume gătite la cuptor, cu siguranță nu vor rezista prea mult pe masă.
Pregătim ingredientele la îndemână. Mă bucur că în gama produselor noi lansate de Paste Băneasa se află și acest pesmet, ce dă culoare și gust deosebit produsului final.
Amestecăm într-un bol ouăle batutue cu sare și piper, smântână, maioneză și făînă. După ce omogenizăm compoziția o lăsăm să odihnească, timp in care asezonăm bucățelele de pui cu sare și piper.
Fiecare bucată de pui va trece prin bolul cu ouă și făînă, astfel încât să fie bine acoperit.
Ținem aproape bolul cu pesmet pentru că urmează să tăvălim puiul prin pesmet, acoperindu-l uniform. Culoarea frumoasă a pesmetului auriu cu boia dulce ne va face deja poftă, așa că vom pune bucățile de pui direct în tava în care urmează să le coacem.
Vom pregăti gujoanele de pui în pesmet auriu cu boia dulce în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 7 minute pe fiecare parte. Le vom mânca imediat cu cartofi și sos de smântână cu usturoi și verdețuri sau sos tzatziki.
Poftă bună!