Gujoane de pui în crustă aurie cu boia dulce

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12

Pesmet și panko All season Băneasa

Ingrediente

  • 250g Pesmet Auriu cu Boia Dulce
  • 700g piept de pui tăiat fâșii cu o grosime de 2-2.5 cm
  • 3 ouă foarte mari sau 4 ouă medii
  • 50g făină
  • 3 linguri smântână
  • 2 linguri maioneză
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Gujoanele de pui, cunoscute și sub denumirea de „degetele de pui”, pregătite în crustă aurie cu boia dulce sunt preferatele copiilor, dar și ale părinților. Se gătesc sănătos, la cuptor, fără prăjeală. Le găsim foarte des în meniurile pentru petrecerile copiilor, dar și ale adulților ce aleg pregătirea puiului în acest mod. Însoțite de sosuri cu usturoi, garnitură din cartofi sau alte legume gătite la cuptor, cu siguranță nu vor rezista prea mult pe masă.

Pasul 1

Pregătim ingredientele la îndemână. Mă bucur că în gama produselor noi lansate de Paste Băneasa se află și acest pesmet, ce dă culoare și gust deosebit produsului final.

Amestecăm într-un bol ouăle batutue cu sare și piper, smântână, maioneză și făînă. După ce omogenizăm compoziția o lăsăm să odihnească, timp in care asezonăm bucățelele de pui cu sare și piper.

Fiecare bucată de pui va trece prin bolul cu ouă și făînă, astfel încât să fie bine acoperit.

Pasul 2

Ținem aproape bolul cu pesmet pentru că urmează să tăvălim puiul prin pesmet, acoperindu-l uniform. Culoarea frumoasă a pesmetului auriu cu boia dulce ne va face deja poftă, așa că vom pune bucățile de pui direct în tava în care urmează să le coacem.

Pasul 3

Vom pregăti gujoanele de pui în pesmet auriu cu boia dulce în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 7 minute pe fiecare parte. Le vom mânca imediat cu cartofi și sos de smântână cu usturoi și verdețuri sau sos tzatziki.

Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

25