Conopidă popcorn

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

8

Pesmet și panko All season Delizia

Ingrediente

Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Ce trebuie să știi despre rețeta de CONOPIDA POPCORN?

Pentru că este una dintre cele mai bune metode e a-i împrieteni pe cei mici cu conopida, pentru că le-o prezentăm într-o formă pe care ei o iubesc – popcornul.
Are foarte puține ingrediente, dar pesmetul trebuie să fie unul de foarte bună calitate pentru a obține o crustă crocantă, mai ales că vom coace conopida în cuptor și nu o prăjim în baie de ulei.

Desigur, puteți prăji conopida popcorn și în baie de ulei, va ieși mult mai crocantă, dar varianta la cuptor este mult mai sănătoasă. Este ideal să coacem conopida la o temperatură mare, 200-220°C pentru a deveni crocantă. Dacă aveți cuptor cu gaz, îl încingeți la treaptă cea mai înaltă. Este foarte important să puneți conopida într-o tavă mare, astfel încât să fie într-un singur strat. Odată în timpul coacerii, scoatem tava din cuptor și o scuturăm pentru a se coace uniform.

Pasul 1

Tăiem conopida în buchețele foarte mici, de mărimea popcornului, îndepărtând cotoarele. Punem conopida într-un bol și o stropim cu ulei de măsline. Amestecăm foarte bine, astfel încât conopida să aibă o peliculă de ulei.

Pasul 2

Adăugăm pesmetul, sarea și piperul. Amestecăm din nou foarte bine. Punem conopida într-o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt, având grijă să fie într-un strat uniform.

Pasul 3

Coacem 20-25 minute la 200°C sau până conopida este rumenită și crocantă.

De ce am ales pesmetul auriu de la Băneasa?

  • Pesmetul auriu de la Băneasa, fie că este pesmetul auriu granulat sau pesmetul auriu cu boia dulce, oferă preparatelor o crustă uniformă, crocantă;
  • Azi am ales să folosesc pesmetul cu boia pentru un plus de aromă al “popcornului” din conopidă;
  • Pesmetul auriu cu boia este deja condiementat, dar puteți adăuga și ierburi aromatice, proaspete sau uscate, pentru extra-aromă.
Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

160 min.

Porții

12